Τρίτη 10 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι κυβερνητικές προτάσεις στη Διακυβερνητική

Οι προτάσεις που καταθέσατε στη Διακυβερνητική είναι προτάσεις πλήρους συμμόρφωσης στα συμφέροντα της ευρωπαϊκής πλουτοκρατίας.

Το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες.

Οπου υπάρχει ελευθερία κίνησης κεφαλαίων, εκεί καταργείται πλήρως κάθε έννοια εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας, εθνικών συνόρων.

Ασφάλεια της Ελλάδας και της Ευρώπης με ΝΑΤΟική ομπρέλα είναι ασυμβίβαστη.

Ολα όσα διατυπώνετε στις προτάσεις σας είναι για την τιμή των όπλων, από τη στιγμή που υποστηρίζετε ότι η ασφάλεια και η ειρήνη της Ευρώπης πρέπει να εξακολουθήσει να στηρίζεται στο ΝΑΤΟ, δηλαδή, στον οργανισμό εκείνο που είναι η αιχμή του δόρατος στην απειλή κατά της ειρήνης και της ασφάλειας. Από τη στιγμή που δέχεστε ως δύναμη εγγύησης το ΝΑΤΟ, δέχεστε στην πράξη και την κατάργηση των εθνικών συνόρων που πρεσβεύει το ΝΑΤΟ. Αρα δεν υπάρχουν προβλήματα με τις τουρκικές βλέψεις και παραβιάσεις του ελληνικού χώρου.

Στις προτάσεις σας προς τη Διακυβερνητική με πολύ φιλολογικό τρόπο ζητάτε προστασία των ελληνικών συνόρων από απειλές. Μια τρύπα στο νερό. Κατ' αρχήν δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση ένα επίσημο κοινοτικό ντοκουμέντο να μιλά για μη σεβασμό συνόρων. Θεωρητικά, η ΕΕ είναι με την ειρήνη και την ασφάλεια των λαών. Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει πάρει διαβεβαίωση για τα σύνορά της, το αντίθετο: Ολοι τής συνιστούν να λύσει τις διαφορές με την Τουρκία μόνη της.

Μην κοροϊδεύετε τον ελληνικό λαό ότι υπάρχει εγγύηση για τα ελληνικά σύνορα, αφού γνωρίζετε ότι ήδη έχετε συμφωνήσει, ο έλεγχος του Αιγαίου να περάσει στο Στρατηγείο της Νάπολης και ξέρετε τι σημαίνει αυτό.

Το συμπέρασμα που οι λαοί της Ευρώπης, μαζί και ο ελληνικός, πρέπει να βγάλουν, είναι ότι, όταν στα ηγετικά όργανα της Κοινότητας γίνεται λόγος περί ειρήνης και ασφάλειας, ένα πράγμα υπονοείται: Οτι την ασφάλεια και σταθερότητα απειλούν τα λαϊκά κινήματα, οι λαϊκοί αγώνες και αντιστάσεις! Οτι απειλή αντιπροσωπεύει κάθε χώρα και κυβέρνηση που δεν είναι διατεθειμένη να παζαρέψει την τύχη του λαού της!

Στην Ελλάδα κράτος είναι οι ευρωπαϊκοί μηχανισμοί τρομοκρατίας και καταστολής.

Δε μας φαίνεται καθόλου παράξενο ότι συμφωνείτε με τη διαμόρφωση ενιαίου μηχανισμού Αστυνομίας, Δικαιοσύνης στην Ευρώπη και ότι θα μας φέρετε τελικά για επικύρωση την τρομοκρατική Συμφωνία Σένγκεν. Είναι φανερό ότι για να αντιμετωπίσετε τη λαϊκή δυσαρέσκεια, είσαστε πρόθυμοι να μας φέρετε τους πιο άγριους μηχανισμούς της ευρωπαϊκής Αστυνομίας.

Ακαπνα πυρά είναι οι προτάσεις για διαφάνεια, δημοσιότητα, ενώ έχουμε και τυπική παραίτηση από το "βέτο".

Διατυπώνετε προτάσεις προς τη Διακυβερνητική για δημοσιότητα και διαφάνεια, για ισοτιμία ψήφου και διάφορα άλλα. Και δική μας θέση είναι βεβαίως να αποτραπεί το χειρότερο, αλλά δε διαλέγουμε καθόλου αυτό που υπάρχει σήμερα. Το θέμα είναι ότι οι προτάσεις σας δεν έχουν καμία σχέση με τα συμφέροντα της χώρας, γιατί η διαφάνεια από μόνη της δεν αλλάζει την πολιτική της ΕΕ και γιατί καμία διαφάνεια δε θα είναι τόσο ειλικρινής ώστε να παραδεχτεί δημόσια ότι πολιτεύεται για το συμφέρον μιας μειοψηφίας.

Συμφωνείτε ουσιαστικά με την κατάργηση του δικαιώματος του "βέτο", προβάλλοντας διστακτικές ενστάσεις για θέματα εθνικής ασφάλειας. Βεβαίως, και όταν υπήρχε το "βέτο", π.χ., για τα αγροτικά προϊόντα, ουδέποτε το χρησιμοποιήσατε. Επίσης, παραιτηθήκατε από το "βέτο" στην περίπτωση της τελωνειακής σύνδεσης της Τουρκίας.

Οι προτάσεις για την κοινωνική πολιτική είναι για το θεαθήναι, για τη νομιμοποίηση της νεοφιλελεύθερης επίθεσης.

Κάνετε επίσης κάποιες προτάσεις, να συμπεριλάβει η ΕΕ στη νέα Συνθήκη του Μάαστριχτ κείμενα για κοινωνικές πολιτικές. Επιτρέψατέ μου να σας πω, ότι κάτι τέτοιες προτάσεις μόνο χαμόγελα μπορούν να προκαλέσουν. Εδώ τα Συντάγματα των χωρών - μελών της Κοινότητας υποτίθεται ότι κατοχυρώνουν, όχι μόνο τη δημόσια κοινωνική πολιτική, αλλά και την ισότητα και ίση μεταχείριση πολιτών, πράγμα βεβαίως που δεν είχε αντίκρισμα και στις καλύτερες στιγμές της ευρωπαϊκής ιστορίας.

Καμία από τις υποσχέσεις και τα ευρω-οράματα δεν έχει γίνει πραγματικότητα, ούτε στην Ελλάδα, ούτε στη Δυτική Ευρώπη, που αποτέλεσε το βασικό πυρήνα της Κοινότητας.

Δε θα υποταχθούν οι λαοί

Μόνο η καθαρή αντίθεση στο Μάαστριχτ μπορεί να προσφέρει σήμερα κάποια ελπίδα για μετριασμό των συνεπειών. Μόνο η ρήξη με αυτή την πολιτική μπορεί να εγγυηθεί καλύτερο μέλλον για τους λαούς της Ευρώπης, για την Ευρώπη συνολικά.

Οσο προχωρά η Ευρωπαϊκή Ενοποίηση, τόσο πιο ασήκωτο θα γίνεται το φορτίο της φτώχειας, της ανεργίας, της ανασφάλειας, αλλά και του πολιτιστικού σκοταδισμού, του αυταρχισμού και της κρατικής καταστολής.

Η πορεία της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Διακυβερνητικής έχει ένα σύνθημα: Η υποτάσσονται οι λαοί ή συντρίβονται. Ούτε το ένα ούτε το άλλο θα συμβεί.

Αρα η αντίσταση στις επιλογές, η διεκδίκηση λύσεων υπέρ του λαού, η συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής στην πορεία, είναι η μόνη διέξοδος, όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά και για όλους τους λαούς της Ευρώπης, οι οποίοι εγγράφουν στις διεκδικήσεις τους τα ίδια σχεδόν συνθήματα και αιτήματα με αυτά του ελληνικού λαού.

Επίκεντρο αυτής της πρότασης δεν μπορεί παρά να είναι η υπεράσπιση του φυσικού και παραγωγικού πλούτου της χώρας και μαζί, αναπόσπαστα, της παραγωγικής δύναμης του τόπου που είναι οι εργαζόμενοι, από την ασυδοσία και την εκμετάλλευση του πολυεθνικού κεφαλαίου. Οταν εμείς μιλάμε για εθνικό προγραμματισμό και κλαδική ανάπτυξη, στήριξη τομέων και προϊόντων, δεν την εννοούμε ως στήριξη των μεγάλων επιχειρηματιών και εμπόρων και των κερδοσκόπων, αλλά ως στήριξη του εργαζόμενου λαού που σ' αυτόν ανήκει ο πλούτος.

Είναι η μόνη διέξοδος που έχει ανάγκη ο τόπος. Από τη στιγμή που στον τόπο κυριαρχούν και κυβερνούν δυνάμεις, που όχι μόνο δεν αντιστέκονται στις επιλογές σε βάρος της χώρας, αλλά δουλεύουν για να περάσουν αυτές οι επιλογές με φωτιά και τσεκούρι, τότε η υπόθεση αυτή περνάει στα χέρια αποκλειστικά του ελληνικού λαού. Επικίνδυνη πολιτική είναι η πολιτική υποταγής και ενσωμάτωσης στην ΕΕ. Είναι επικίνδυνη για όλη την Ευρώπη, για το παρόν και το μέλλον της. Ο αγώνας δεν είναι μόνο ελληνικός. Είναι και θα είναι στο άμεσο μέλλον και πανευρωπαϊκός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ