Κυριακή 7 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Η αμηχανία του Μ. Εβερτ

H αμηχανία, αν όχι ο πανικός, που διακατέχει την ηγεσία της ΝΔ απέναντι στην κυβέρνηση Σημίτη, ακριβώς επειδή υπερφαλαγγίζεται σε "εκσυγχρονισμό" και"κεντροδεξιά" φυσιογνωμία, φάνηκε πολύ καθαρά στη χτεσινή ανακοίνωσή της, με την οποία απαντούσε στην ομιλία του πρωθυπουργού.

Το μόνο, που καταφέρνει κάθιδρος και ασθμαίνων ο Μ. Εβερτ να αντιπαραθέσει απέναντι στον Κ. Σημίτη, είναι ότι αυτός έχει προλάβει και έχει μιλήσει νωρίτερα για τον "εκσυγχρονισμό" και, μάλιστα, έχει παρουσιάσει και πλήρες κυβερνητικό πρόγραμμα. Με άλλα λόγια, ο Μ. Εβερτ ισχυρίζεται ότι είναι καλύτερος εκσυγχρονιστής από τον Κ. Σημίτη.

Πραγματικά, είναι αξιοζήλευτη αυτή η ευγενής άμιλλα μεταξύ των "εκσυγχρονιστών", πάντα, βέβαια, στο γνωστό σε όλους πεδίο των νεοσυντηρητικών και αντιλαϊκών επιλογών. Δυστυχώς, όμως, για τον Μ. Εβερτ, ο"εκσυγχρονιστής" ...συναγωνιστής του έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: Είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και ο δικοί του εκσυγχρονισμοί πιάνουν ...τόπο στα θησαυροφυλάκια των "μεγάλων συμφερόντων", ενώ οι δικοί του είναι έπεα πτερόεντα...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ