Κυριακή 7 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΚΑΤΩ ΤΟΥΜΠΑ
Οι αρμόδιοι εμπαίζουν τους κατοίκους

"Τα αδηφάγα συμφέροντα, που ανέλαβαν την τσιμεντοποίηση της αλάνας της Κάτω Τούμπας, απειλούν και τους παρακείμενους χώρους που ανήκουν στο Δήμο Πυλαίας. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να περιφρουρήσουμε τους χώρους αυτούς".

Αυτό αναφέρει, σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Κατοίκων Κάτω Τούμπας, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία, προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα της αλάνας. Η σύσκεψη αυτή έγινε μετά από πρόσκληση του νομάρχη και συμμετείχαν εκπρόσωποι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας, καθώς και της Επιτροπής των Κατοίκων. Επίσης έλαβε μέρος ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους η σύσκεψη - στην οποία συζητήθηκε η πρόταση για αγορά του οικοπέδου, προκειμένου να γίνει εκεί σχολείο - δεν είχε αποτέλεσμα. Αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι ο νομάρχης έκανε καθαρό πως είναι διατεθειμένος να διαθέσει 300 εκατ. για αγορά άλλου οικοπέδου στην περιοχή και να αξιοποιήσει και τα 100 εκατ. που είχε δεσμευτεί να δώσει ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ για τον ίδιο σκοπό, ενώ οι εκπρόσωποι των Δήμων Θεσσαλονίκης και Πυλαίας δήλωσαν ότι οι δήμοι τους δεν έχουν χρήματα να συνεισφέρουν. Μάλιστα, από το Δήμο Θεσσαλονίκης δηλώθηκε ότι δεν μπορεί να διαθέσει χρήματα για απαλλοτριώσεις έξω από τα όριά του.

"Γι' αυτή την κατάληξη της σύσκεψης δεν είχαμε καμιά αυταπάτη", επισημαίνουν οι κάτοικοι της Κ. Τούμπας και θέτουν το ερώτημα: "Αφού ξέρανε ότι δεν είχαν λεφτά, γιατί έγινε η σύσκεψη; Τι ισχύει τελικά; Αυτό που είπε ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης στην Επιτροπή ότι "έχουμε χρήματα, οικόπεδα δεν υπάρχουν" ή αυτό που ισχυρίστηκαν οι παραπάνω παράγοντες στη σύσκεψη;".Η Επιτροπή των Κατοίκων αναφέρει επίσης πως "είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η ευθύνη για την τσιμεντοποίηση του χώρου ανήκει σε όλες τις κυβερνήσεις και τους αρμόδιους παράγοντες από το '91 μέχρι σήμερα". Καλεί τον καθένα να βγάλει τα συμπεράσματά του, να αξιολογήσει "ποιοι στάθηκαν δίπλα του, ποιοι τον ενέπαιξαν και να τους ανταμείψει ανάλογα".

Τέλος, απευθυνόμενη στους κατοίκους της περιοχής, η Επιτροπή τούς καλεί να βοηθήσουν, προκειμένου "να στήσουν στο χώρο μια στήλη, στην οποία να αναφέρονται οι υπεύθυνοι για την τσιμεντοποίηση του χώρου για να θυμούνται οι γενιές που έρχονται".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ