Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
χερακια

ΑΠΕΡΓΟΥΝ σήμερα και αύριο οι ηλεκτρολόγοι της Ζώνης ενάντια στην αδιαλλαξία των εργοδοτών, μετά από τις επτάμηνες άκαρπες διαπραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (σελίδα 11).

ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ σχέδιο του Δήμου Ρέντη κρίθηκε νόμιμο από τη νομική υπηρεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά ο νομάρχης Πειραιά δεν το επαναφέρει σε ισχύ, όπως είχε δεσμευτεί, και ο Μπολτσής συνεχίζει ανενόχλητος την κατασκευή άλλων δυο πολυκατοικιών (σελίδα 11).

ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ: Η ζωή των παιδιών, που, καθώς φεύγουν με τους γονείς τους απ' την πατρίδα τους για να γλιτώσουν από συγκρούσεις, μίσος ή διώξεις, βρίσκονται αντιμέτωπα με τρομακτικά δεινά. Μοιάζουν - όπως επισημαίνει ο Σ. Ογκάτα - "με σπόρους που φυτεύτηκαν στη γη, αλλά ποτέ δεν ποτίστηκαν για ν' ανθίσουν"... (σελίδες 14 - 15).

ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ στην ασυδοσία του μεγαλοεκκοκκιστή Μ. Τσιπλάκου και να δοθούν άμεσα τα χρήματα που χρωστά (1,1 δισ. δρχ.) στους βαμβακοκαλλιεργητές της Καρδίτσας, απαιτούν οι αγρότες και οι αγροτικές οργανώσεις του νομού (σελίδα 16).

ΣΤΟ "ΜΗΔΕΝ" εξακολουθούν να βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία του "περιβόητου" Μητρώου Αγροτών, αφού έχουν περάσει τόσοι μήνες και δεν έχει γίνει τίποτε, ώστε να μπει μπροστά η υλοποίησή του, και, όπως δείχνουν τα πράγματα, παραμένει άγνωστο πότε, τελικά, θα ετοιμαστεί... (σελίδα 18).

"Η ΜΙΣΗ ΜΟΥ καρδιά στην Τουρκία", απάντησε ο Μίκης Θεοδωράκης σε σχετική ερώτηση για τα γεγονότα στις φυλακές της Τουρκίας, σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ενόψει της παρουσίασης της λυρικής "Ηλέκτρας" του στο Ηρώδειο (σελίδα 19).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ