Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Δυσαρέσκεια για την εύκολη "αυτοκτονία"

Τη δυσαρέσκειά του για την ευκολία με την οποία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και άλλοι αρμόδιοι έδειξαν να υιοθετούν την εκδοχή της αυτοκτονίας για το θάνατο του Χρ. Μαρίνου, εξέφρασε χτες ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του ο ΔΣΑ σημειώνει ότι "παρακολουθεί με έντονη προσοχή και εύλογη ανησυχία τις έρευνες που διεξάγονται για το θάνατο του Χρ. Μαρίνου".

"Η ανησυχία, αναφέρεται στην ανακοίνωση, δικαιολογείται από το ότι οι συνθήκες θανάτου του έχουν δημιουργήσει τέτοια και τόσα ερωτηματικά, τα οποία δεν είναι δυνατόν να απαντώνται από υπεύθυνα κυβερνητικά χείλη με βιασύνη και προς μια μονόπλευρη εκδοχή, όταν ακόμη ούτε οι έρευνες που διεξάγονται έχουν ολοκληρωθεί. Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία απ' οπουδήποτε κι αν προέρχεται. Θα συνεχίσει να παρακολουθεί την υπόθεση αυτή και ζητεί να αποφεύγεται η επίμονη προβολή ποικίλων εκδοχών πριν η δικαστική έρευνα καταλήξει".

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να έχει διαβιβαστεί στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά Ι. Λαμπρόπουλο, η δικογραφία που σχηματίζεται για τις συνθήκες θανάτου του Χρ. Μαρίνου.Χτες ολοκληρώθηκε ο κύκλος των καταθέσεων των μαρτύρων της υπόθεσης που έφτασαν τους 27 μετά και τις καταθέσεις των γονιών του Χρ. Μαρίνου και του γιατρού που τον παρακολουθούσε. Μεταξύ άλλων έχουν δώσει καταθέσεις οι 8 άνδρες της ΕΚΑΜ που εισέβαλαν στην καμπίνα, οι πέντε αστυνομικοί που τον παρακολουθούσαν απ' την αρχή του ταξιδιού και μέλη του πληρώματος του "Πήγασος". Δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί οι βαλλιστικές, τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις για το όπλο, τα φάρμακα και το τραύμα αντίστοιχα, που ίσως να φωτίσουν κάποιες από τις πλευρές της υπόθεσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ