Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
22Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Ξεκίνησε και στην Κρήτη

Οι νέοι δεν πρέπει να αφήσουν τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στα χέρια του κεφαλαίου, πρέπει να παλέψουν για να αποχτήσουν αυτά τα δύο αγαθά που δικαιούνται. Αυτό ήταν το κεντρικό μήνυμα της προφεστιβαλικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στα Παλιά Ρούματα Χανίων.

Στην έναρξη της εκδήλωσης απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους νέους που συμμετείχαν στην εκδήλωση, η Ζήνα Κακναβάτου, μέλος του Νομαρχιακού Γραφείου Χανίων της ΚΝΕ, όπου μεταξύ άλλων τόνισε: "Η νεολαία έχει ανάγκη από άθληση και την ανάγκη αυτή δεν μπορούν να την υποτάξουν τα μονοπώλια που διοργανώνουν την Ολυμπιάδα της Ατλάντα. Σήμερα τα γεράκια των ΗΠΑ και της νέας τάξης πραγμάτων δημιουργούν καινούριες εστίες συγκρούσεων, την ίδια στιγμή όπου το Ολυμπιακό πνεύμα καλεί σε εκεχειρία".

Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Τηλέμαχος Δημουλάς, γραμματέας της Περιοχής Κρήτης του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολιτικές εξελίξεις, διεθνείς και εσωτερικές, όπως αυτές διαδραματίζονται μετά το 15ο Συνέδριο του Κόμματος. "Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι τομείς που έχουν μπει προ πολλού στο στόχαστρο των πολυεθνικών, τόνισε ο Τ. Δημουλάς. Η πολιτιστική μας ζωή και ο αθλητισμός όσο κι αν φαίνεται περίεργο καθορίζονται από τις αποφάσεις και κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του μεγάλου μονοπωλιακού κεφαλαίου. Μην ανεχόμαστε χωρίς αντίσταση τραγικά φαινόμενα όπως στην Ολυμπιάδα της Ατλάντα, που πίσω από την ολυμπιακή φλόγα του σταδίου υπάρχει η ελληνική και η αμερικανική σημαία με φόντο τη διαφήμιση της "Κόκα - Κόλα"".

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μαζεύτηκαν πάνω από 150 υπογραφές από τους νέους που συμμετείχαν, σε κείμενο που απαιτεί τη διενέργεια δημοψηφίσματος για τη Συνθήκη του Μάαστριχτ.

  • Ξεκινάει σήμερα το διήμερο εκδηλώσεων στην Τούμπα Θεσσαλονίκης, ενώ εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα και στο Λιοντάρι Καρδίτσας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ