Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αναζητείται λύση

Συνεχίζονται, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, οι επαφές της ηγεσίας του υπουργείου με τους πρυτάνεις και τους συνδικαλιστικούς φορείς των πανεπιστημιακών προκειμένου για να βρεθεί λύση στο θέμα που προέκυψε με την τροπολογία, με την οποία περιορίζεται η δυνατότητα ακαδημαϊκής εξέλιξης των μελών ΔΕΠ.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό Παιδείας, σχετικά με το θέμα της ανέγερσης του νέου κτιρίου της Εθνικής Βιβλιοθήκης, κάλεσε τον υπουργό να δεσμευτεί ότι θα δώσει λύση στο θέμα της εξέλιξης των μελών ΔΕΠ, που αποτέλεσε την αιχμή των αιτημάτων των πανεπιστημιακών στη διάρκεια της πρόσφατης απεργίας τους τον Ιούνη, ώστε να μη χαθεί και η εξεταστική περίοδος του Σεπτέμβρη. Πάντως, τόσο ο υπουργός όσο και ο πρύτανης του ΕΜΠ δήλωναν αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί μία κοινά αποδεκτή λύση μέσα στο καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά την ποινική προκαταρκτική εξέταση που παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Α. Κανελλόπουλος, ύστερα από προφορικές καταγγελίες γονέων και φοιτητών για την απώλεια της εξεταστικής περιόδου του Ιούνη, λόγω της απεργίας των πανεπιστημιακών, ο υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι το υπουργείο δεν έχει λάβει ακόμα κανένα σχετικό έγγραφο. Υπενθυμίζεται ότι με έγγραφό του ο Α. Κανελλόπουλος ζητά από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας να του απαντήσει εγγράφως σε ποιες σχολές έχει αναβληθεί η εξεταστική, τους λόγους της αναβολής και τις επιπτώσεις της στους φοιτητές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ