Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΜΒΑΚΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
Να αναλάβει τις ευθύνες της η κυβέρνηση

Να μπει τέρμα στην ασυδοσία του μεγαλοεκκοκκιστή Μ. Τσιπλάκου και να δοθούν άμεσα τα χρήματα που χρωστά (1,1 δισ. δρχ) στους βαμβακοκαλλιεργητές της Καρδίτσας, απαιτούν οι αγρότες και οι αγροτικές οργανώσεις του νομού.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε ευρεία αγροτική σύσκεψη στον Παλαμά της Καρδίτσας, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ώστε να ασκηθεί πίεση, για να πληρωθούν οι 1.000 περίπου αγρότες που περιμένουν εδώ και μήνες τα χρήματά τους από τον Τσιπλάκο και αντιμετωπίζουν πλέον το φάσμα της οικονομικής καταστροφής. Στη σύσκεψη που έγινε, οι αγρότες της Καρδίτσας κατέληξαν σε ψήφισμα, στο οποίο απαιτούν: Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να αποπληρώσει αυτή όλους τους παραγωγούς στο σύνολο της τιμής του βαμβακιού με την οποία έδωσαν το προϊόν τους στον Τσιπλάκο και να θεσπιστεί νόμος που να διασφαλίζει τα χρήματα των αγροτών από την ασυδοσία των εκκοκκιστών. Ακόμα, να επιδιωχτεί συνάντηση με τον υπουργό Γεωργίας, ώστε να του τεθεί το πρόβλημα.

Αντιπροσωπεία, επίσης, των απλήρωτων βαμβακοπαραγωγών επισκέφτηκε τα γραφεία του Οργανισμού Βάμβακος στην Καρδίτσα και από τις σχετικές διευκρινίσεις, που δόθηκαν από τους αρμοδίους των κεντρικών της Αθήνας, τους ειπώθηκε μεταξύ άλλων ότι υπάρχει σκέψη να μην πληρωθούν 6.000 αγρότες του νομού την εξόφληση (γύρω στις 17 δρχ. το κιλό), προκειμένου να βρεθούν χρήματα για τους 1.000 απλήρωτους παραγωγούς.

Για το θέμα αυτό ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, Βαγγέλης Μπούτας,δήλωσε: "Η ΟΑΣ Καρδίτσας σε καμία περίπτωση δε θα δεχτεί κάτι τέτοιο και θα αγωνιστεί την κατεύθυνση να μη χάσει κανείς παραγωγός, ούτε μια δραχμή. Αυτό που απαιτείται είναι ο Οργανισμός Βάμβακος να κινήσει τη διαδικασία έκπτωσης της εγγυητικής επιστολής του Τσιπλάκου, ύψους 1 δισ. δρχ., και να δεσμεύσει το ποσό της επιστροφής. Ετσι θα βρεθούν τα χρήματα για να εξοφληθούν και οι απλήρωτοι παραγωγοί και να πάρουν τα επιστρεφόμενα οι υπόλοιποι 6.000 παραγωγοί. Και αυτό μπορεί να γίνει άμεσα αναλαμβάνοντας ο ΟΒ να πληρώσει τους παραγωγούς, με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ