Τρίτη 30 Ιούλη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΤΡΩΟ ΑΓΡΟΤΩΝ
Ισως, κάποτε, φτιαχτεί...

Τίποτα δεν έχει γίνει ακόμα ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υλοποίησής του

Στο "μηδέν" εξακολουθούν να βρίσκονται οι διαδικασίες για τη δημιουργία του "περιβόητου" Μητρώου Αγροτών, αφού έχουν περάσει τόσοι μήνες και δεν έχει γίνει τίποτε, ώστε να μπει μπρος η υλοποίησή του και, όπως δείχνουν τα πράγματα, παραμένει άγνωστο πότε, τελικά, θα ετοιμαστεί...

Και αυτό, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση διατυμπάνιζε από πέρσι τη δημιουργία του Μητρώου Αγροτών μέσα στο 1996 και το συνδύαζε με την ικανοποίηση μιας σειράς αιτημάτων των εξεγερμένων αγροτών (όπως, π.χ., τα φτηνά καύσιμα), καθώς και την άσκηση αγροτικής πολιτικής... Η πραγματικότητα έρχεται, όμως, να αποκαλύψει την πολιτική εμπαιγμού της κυβέρνησης απέναντι στον αγροτικό κόσμο, αφού μέχρι τώρα δεν έχει δοθεί ούτε μια δραχμή από τα 637,2 εκατ. δρχ που κοστολογήθηκε το έργο, ενώ τα 100 εκατ. δρχ που είχαν εγκριθεί από το υπουργείο Γεωργίας, προ διμήνου, "κόλλησαν" στο δρόμο. Ετσι, από την ΠΑΣΕΓΕΣ, που ανέλαβε το έργο της μηχανογράφησης, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα, ώστε να ξεκινήσει η όλη διαδικασία, οχτώ περίπου μήνες μετά την υπογραφή της πρώτης σύμβασης (Γενάρη) και πέντε μήνες μετά τη δεύτερη, που υποτίθεται ότι ακολούθησε, με το υπουργείο Γεωργίας. Ηδη, με βάση τα όσα όριζε η πρώτη σύμβαση, η ΠΑΣΕΓΕΣ όφειλε να έχει έτοιμο το έργο της μηχανογράφησης από τις αρχές του Ιούνη, όμως, ελλείψει χρημάτων, το Μητρώο παραμένει ακόμα στα λόγια και φαίνεται εντελώς απίθανο να ολοκληρωθεί, μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή το Σεπτέμβρη που μας έρχεται.

Το "φιάσκο" που λέγεται σύνταξη του Μητρώου Αγροτών, ανακάλυψε όψιμα χτες η νόθα διοίκηση της ΓΕΣΑΣΕ, η οποία σε σχετική ανακοίνωσή της υπενθυμίζει στην κυβέρνηση πως υπάρχει πολύμηνη καθυστέρηση και πως δημιουργούνται μια σειρά από προβλήματα για τους αγρότες... Κι αυτά απ' ό,τι φαίνεται τα λέει τώρα για να προλάβει ένα νέο ρεζιλίκι στους αγρότες, αφού η κυβέρνηση έχει παραπέμψει το Μητρώο Αγροτών και τις σχετικές δεσμεύσεις της στις ελληνικές καλένδες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ