Σάββατο 3 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΕΚΛΟΓΕΙΣ"
Θα ψηφίζουν και θα εκλέγονται

Δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εκλογές μέχρι και την ανάδειξή τους σε κοινοτικούς και δημοτικούς συμβούλους, αποκτούν όλοι οι πολίτες των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, εφόσον μπορούν να βεβαιώσουν ότι κατοικούν τουλάχιστον δύο χρόνια στη χώρα μας, ότι δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στη χώρα τους και δε μετέχουν σε αντίστοιχες εκλογικές διαδικασίες στη χώρα τους. Η ρύθμιση περιέχεται στο νομοσχέδιο - "σκούπα" που έχει ετοιμάσει το υπουργείο Εσωτερικών και αναμένεται να κατατεθεί για συζήτηση στη Βουλή προς το τέλος του Αυγούστου. Με τον τρόπο αυτό εναρμονίζεται μεν η ελληνική εκλογική νομοθεσία με τις σχετικές κατευθύνσεις της ΕΕ, ταυτόχρονα όμως με βάση το ισχύον Σύνταγμα εγείρεται θέμα συνταγματικότητας της ρύθμισης.

Με το ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται ότι για την έκδοση αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας θα λαμβάνονται πλέον υπόψη και τα χρέη των δημοτών προς τους δήμους, τις κοινότητες και τις νομαρχίες. Το ύψος του ποσού του χρέους, πάνω από το οποίο δε θα δίνεται φορολογική ενημερότητα, θα καθορίζεται με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών.

Και με αυτό το νομοσχέδιο αφήνονται ξεκρέμαστες οι διευρυμένες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, οι οποίες εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς να έχουν καμία αρμοδιότητα!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ