Σάββατο 3 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Παραμένει η απειλή για το Ολυμπιείο

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα έργα των εγκαταστάσεων του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου, στον αρχαιολογικό χώρο του Ολυμπιείου, παρά τις διαβεβαιώσεις, τις δεσμεύσεις και τις υποσχέσεις από την πλευρά των υπευθύνων ότι θα βρεθεί λύση.

Το συγκεκριμένο θέμα είχαν φέρει με ερώτησή τους στη Βουλή στις 20.9.95, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Γερ. Αραβανής.Τότε με έγγραφο από το ΥΠΕΧΩΔΕ στις 6.10.95 τονιζόταν ότι ο συγκεκριμένος χώρος εντάσσεται στην ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας και ότι η μελέτη με την οποία εκδόθηκε η οικοδομική άδεια δεν εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού. Εξάλλου το υπουργείο Πολιτισμού σε έγγραφο στις 19.7.96, διαβεβαίωνε ότι έγινε ανάκληση της οικοδομικής άδειας (1318/91) και χαρακτήριζε την περιοχή χώρο αρχαιολογικό, σύμφωνα με την υπ' αριθμόν ΥΑ/17558/973/2.2.60 ΦΕΚ 94 Β, απόφαση και τη ρητή διαβεβαίωση του δημάρχου Αθήνας στη συνεδρίαση του ΔΣ στις 23.4.96, κατά τη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε το θέμα.

Πάντως μέχρι σήμερα το όλο ζήτημα εξακολουθεί να παραμένει στην αρχική κατάσταση, αφού δεν ανακλήθηκε η οικοδομική άδεια 1318/91, που εκδόθηκε με βάσηι το Προεδρικό Διάταγμα του ΥΠΕΧΩΔΕ στις 16.8.88 για τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου Αθηνών με τον καθορισμό χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων. Παράλληλα δεν καταργήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα βάσει του οποίου εκδόθηκε η οικοδομική άδεια και το οποίο όριζε ότι οι εγκαταστάσεις του ΕΓΣ δε θα μπορούσαν να υπερβαίνουν σε κάλυψη τα 909 τ. μ. και σε συνολικό εμβαδόν τα 1212 τ. μ. Τέλος δεν αποσύρθηκε το διευκρινιστικό έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ που εκδόθηκε την 1.2.89 προς τη Διεύθυνση Πολεοδομίας Αθηνών, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ επιτρέπει στον ΕΓΣ να συνυπολογίσει ολόκληρη την έκταση της "ιδιοκτησίας" του και έτσι η άδεια 1318/91 εκδόθηκε για να καλύψει 2.972 τ. μ. σε συνολικό εμβαδόν 4.852 τ. μ. παραβαίνοντας σαφώς το άρθρο 2 του Προεδρικού Διατάγματος.

Μετά από όλα αυτά οι δυο βουλευτές του ΚΚΕ επανήλθαν στην αρχική τους ερώτηση και αίτηση για κατάθεση εγγράφου και ερωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: "Ποιος ευθύνεται για την έκδοση του παραπάνω εγγράφου; Γιατί μέχρι σήμερα το ΥΠΕΧΩΔΕ δεν προχώρησε στην ανάκληση αυτού του εγγράφου, προκειμένου η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων να προχωρήσει ανεμπόδιστα στην ανάκληση της άδειας 1318/91 ως "παράνομα εκδοθείσα"; Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει ακυρωθεί το Προεδρικό Διάταγμα 16.8.88, προκειμένου να καταστεί αδύνατη η ανέγερση οποιωνδήποτε εγκαταστάσεων; Γιατί μέχρι σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει προχωρήσει στον ορισμό ολόκληρης της έκτασης σαν αρχαιολογικού χώρου; Και γιατί δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα στη μελέτη για την οποία δεσμεύτηκε; ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ