Σάββατο 3 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Κατάφωρα άδικη απόφαση

Με ανακοίνωσή του το Αγροτικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει σχετικά με την απόφαση για την παράταση της καραντίνας: "Η παράταση της απόφασης της Μόνιμης Κτηνιατρικής Επιτροπής της ΕΕ, να θέσει σε καραντίνα το σύνολο των ελληνικών εξαγωγών, δίχηλων ζώων, κρεάτων και γαλακτοκομικών προϊόντων, είναι κατάφωρα άδικη και φαίνεται άλλα συμφέροντα να εξυπηρετεί. Οχι κινδύνου μετάδοσης του αφθώδους πυρετού, γιατί τέτοια μέτρα έχουν ληφθεί και μάλιστα πιο αυστηρά απ' ό,τι ορίζει η κοινοτική νομοθεσία. Ολα αυτά δείχνουν πως πρόκειται για μέτρα εμπορικής σκοπιμότητας.

Η απόφαση αυτή - συνεχίζει η ανακοίνωση - είναι ένα ακόμη βαρύ πλήγμα για τους κτηνοτρόφους μας και την ελληνική κτηνοτροφία, που αντιμετωπίζουν άμεσα θέμα επιβίωσης. Η καταστροφή του ζωικού κεφαλαίαυ οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε ξεκλήρισμα και την Ελλάδα σε εισαγωγέα ακόμη μεγαλύτερων ποσοτήτων κτηνοτροφικών προϊόντων, με ταυτόχρονη μείωση των εξαγωγών της.

Για την καταστροφική αυτή απόφαση βαριές ευθύνες έχει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία από πολύ νωρίς έπρεπε να είχε πάρει τα μέτρα της, να προστατεύσει τα κτηνοτροφικά προϊόντα από τη δυσφήμιση, να εξοπλίσει τη χώρα με εργαστήριο αφθώδους πυρετού και να αντισταθεί σ' αυτές τις μεροληπτικές και άδικες κοινοτικές αποφάσεις.

Καλούμε την κυβέρνηση - καταλήγει η ανακοίνωση του Αγροτικού Τμήματος της ΚΕ του ΚΚΕ - να μη δεχτεί αυτή την άδικη και καταστροφική απόφαση και να προχωρήσει στην ενίσχυση με κάθε μορφή, οικονομική και επιστημονική, των Ελλήνων κτηνοτρόφων, ως απάντηση και ουσιαστική βοήθεια για τη διατήρηση και ανάπτυξη της ελληνικής κτηνοτροφίας".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ