Σάββατο 3 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΙΟΣ
Τον άφησαν ανάπηρο!

Κούρδος βασανίστηκε στη φυλακή της Χίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη σπλήνα του!

Στο Νοσοκομείο της Χίου νοσηλεύεται Κούρδος κρατούμενος των φυλακών του νησιού, ο οποίος υπεβλήθη σε εγχείρηση εξαγωγής σπλήνας. Βέβαια μια τέτοια είδηση δε θα παρουσίαζε κανένα ενδιαφέρον, αν μίλαγε για μια εγχείρηση που έγινε εξαιτίας παθολογικών αιτίων. Ομως ο Κούρδος κρατούμενος δεν αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα υγείας, μέχρι τη στιγμή που ξυλοκοπήθηκε άγρια μέσα στις φυλακές της Χίου... Κάτι που επιβεβαιώθηκε μάλιστα και από ιατρικούς κύκλους του νοσοκομείου και αποκάλυψε χτες η τοπική εφημερίδα "Αλήθεια".

Το γεγονός, σημειώνει η εφημερίδα, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί "τυχαίο", αφού και στο παρελθόν έχουν γίνει παρόμοιες καταγγελίες από κρατουμένους. Το τραγικό όμως αυτής της υπόθεσης, είναι ότι λίγα ναυτικά μίλια προς τα Ανατολικά, 13 άνθρωποι, 13 πολιτικοί κρατούμενοι Τούρκοι και Κούρδοι, άφησαν την τελευταία τους πνοή μετά από απεργίας πείνας, για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης μέσα στις τουρκικές φυλακές, για να σταματήσουν άμεσα τα βασανιστήρια...

Επειδή όλες οι πληροφορίες δείχνουν ότι η εγχείρηση δεν έγινε εξαιτίας παθολογικών αιτιών και επειδή ένας άνθρωπος κινδύνεψε ακόμα και να χάσει τη ζωή του, καλό είναι οι αρμόδιες αρχές να επιληφθούν άμεσα του θέματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ