Σάββατο 3 Αυγούστου 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩΓΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
"Κοινοτήτων πολιτισμός"

Εκδηλώσεις με ξεχωριστή πολιτιστική σημασία, αφού θα φιλοξενηθούν ερασιτέχνες δημιουργοί με σημαντική συμβολή στον πολιτισμό του τόπου τους, και όχι "γνωστά ονόματα", διοργανώνει ο δήμος Ανωγείων Ρεθύμνου από τις 4 έως τις 14 Αυγούστου. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών - με τίτλο "Κοινοτήτων Πολιτισμός, συνάντηση πρώτη" - είναι να αναδειχτούν τα αυθεντικά στοιχεία του "λαϊκού πολιτισμού", του πολιτισμού των διαφόρων περιοχών και κοινοτήτων του τόπου μας.

"Πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή τη διαδικασία παιδεύουμε, αλλά και ωθούμε τους νέους στο να δημιουργούν οι ίδιοι την έκφρασή τους, χτίζοντας το δικό τους πολιτισμό πάνω στα θεμέλια προηγούμενων γενιών. Κυρίως, όμως, πιστεύουμε ότι είναι συμβολή στο να διατηρήσει κάθε κοινότητα τη δική της πολιτιστική διαφορετική ταυτότητα, τη δική της πολιτιστική αυθυπαρξία", αναφέρει σε σχετική επιστολή του ο δήμαρχος Ανωγείων.

Συνολικά θα φιλοξενηθούν 150 άτομα από διάφορες περιοχές, ενώ στόχος είναι οι εκδηλώσεις αυτές να γίνουν θεσμός και να μπορούν του χρόνου να συμμετέχουν και κοινότητες από το βαλκανικό, αλλά και τον ευρύτερο μεσογειακό χώρο. "Ελπίζουμε να δημιουργηθεί σιγά σιγά ένα πολιτιστικό δίκτυο κοινοτήτων, ένα δίκτυο διαφορετικότητας και όχι ένα δίκτυο ομογενοποίησης - ομοιομορφοποίησης", υπογραμμίζουν οι διοργανωτές.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή με το έργο "Προμηθέας Πυρφόρος", από τη θεατρική έξοδο Αιγαίου, ενώ ο ίδιος θίασος τη Δευτέρα θα παίξει το έργο του Ευριπίδη "Βάκχες". Την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, θα γίνουν τα εγκαίνια δύο εκθέσεων λαϊκής τέχνης, του Κώστα Παπαδάκη και της Μαρίας - Τερέζας, η οποία μαζί με τον Πολύδωρα Αεράκη - και οι δύο κάτοικοι Ανωγείων - θα παρουσιάσουν από κοινού τα έργα τους. Το βράδυ της ίδιας μέρας στην πλατεία Αγίου Γεωργίου χορευτές της Κρήτης θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς χορούς, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ