Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Ενισχύονται τα κεντρικά μπλόκα

Ακλόνητοι στο δρόμο του αγώνα παραμένουν οι αγρότες της Θεσσαλονίκης παρά τις προσπάθειες των κυβερνητικών αγροτοπατέρων και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ να διασπάσουν το μέτωπο αντίστασης. Αρνητικά ήταν τα αποτελέσματα και της προχτεσινής προσπάθειας του Θεσσαλονικιού υφυπουργού Γεωργίας, Β. Γερανίδη,να "πείσει" τους αγρότες της περιοχής πως πρέπει να φύγουν από τα μπλόκα. Οι αγρότες της Δράμας και των Σερρών, προσπαθώντας να προλάβουν να οργώσουν και να σπείρουν πριν χαλάσει οριστικά ο καιρός και χάσουν την καλλιεργητική περίοδο, άφησαν προσωρινά τα μπλόκα και πήγαν στα χωράφια. Ομως υποσχέθηκαν πως ο αγώνας τους θα έχει συνέχεια και θα 'ναι πιο δυναμικός. Δηλώνουν μάλιστα πως θα ξαναβγούν στο δρόμο πολύ σύντομα.

Τα κεντρικά μπλόκα ενισχύονται με δυνάμεις από περιφερειακά μπλόκα, ιδιαίτερα στην Πέλλα, την Ημαθία, την Πιερία και τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον Εβρο όπου κρατάνε γερά όλα τα μπλόκα στο βόρειο τμήμα του νομού.

Στα χωριά του Λαγκαδά

Στα χωριά της επαρχίας Λαγκαδά περιόδευσαν το πρωί της Κυριακής δεκάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ προκειμένου να ενημερώσουν τους κατοίκους για τις θέσεις του Κόμματος γύρω από τα αγροτικά ζητήματα και να καλέσουν τους αγρότες να περπατήσουν στο δρόμο του αγώνα και της διεκδίκησης μαζί με τους χιλιάδες άλλους συναδέλφους τους στη Θεσσαλονίκη, τη Μακεδονία και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Επικεφαλής του κλιμακίου ήταν ο γραμματέας της ΚΟΘ και μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης,ο Χρήστος Κόφφας μέλος της ΚΕ και ο Λάζαρος Μπάμπας γραμματέας της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ. Στο Ζαγκλιβέρι,το Αδάμ,την Περιστερά,το Καλαμωτό,αλλά και στο Στίβο και άλλα χωριά, ο κόσμος υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία και συζητούσε, τόσο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει με τις καλλιέργειες και το εισόδημα, αλλά κυρίως για τις κινητοποιήσεις και την προοπτική τους.Στο Ζαγκλιβέρι πολλοί ήταν αυτοί που αναγνώρισαν πως το ΚΚΕ τους θυμάται συχνά, σε αντίθεση με τους άλλους που πάνε μόνο στις προεκλογικές περιόδους και μάλιστα σημείωσαν πως οι θέσεις του για τη στήριξη της μικρομεσαίας αγροτιάς και την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας βρίσκουν θετική απήχηση στον κόσμο.

Στα χωριά του Λαγκαδά οι αγρότες προετοιμάζονται να κάνουν το διεκδικητικό βήμα και μέσα στις επόμενες μέρες σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε κινητοποίηση.

Δηλώνουν αλληλεγγύη

Τη συμπαράστασή τους στο δίκαιο αγώνα των Ελλήνων αγροτών ενάντια στην πολιτική του ξεκληρίσματος της αγροτικής παραγωγικής βάσης της χώρας που ακολουθεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ υπακούοντας τυφλά στις εντολές της ΕΕ και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, εκφράζει με ψήφισμά της η "Δημοκρατική Κίνηση Πανεπιστημιακών" του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Το ψήφισμα υπογράφουν ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Χημείας Γιάννης Ζιώγας, ο λέκτορας Φυσικού Γιάννης Κυπριανίδης, ο επίκουρος καθηγητής Γεωπονίας Νίκος Νικολάου, ο επίκουρος καθ. Μαθηματικού Γιώργος Τσακλίδης, ο επιστημονικός συνεργάτης Γιώργος Τσιλιγκιρίδης και η επίκουρος καθ. Βιολογικού Θεοδώρα Σοφιανίδου.

  • Η "Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης" καλεί τους αγρότες να συνεχίσουν τον αγώνα τους, γιατί δεν υπερασπίζει μόνο τα συμφέροντά τους αλλά και την αγροτική οικονομία της χώρας. Το πρωί της Κυριακής δεκάδες δάσκαλοι και καθηγητές επισκέφτηκαν τα μπλόκα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να δηλώσουν την αλληλεγγύη τους.
  • Την κυβέρνηση καταγγέλλουν ως μοναδικό υποκινητή των αγροτικών κινητοποιήσεων τα ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών Παιδαγωγικού του ΑΠΘ και του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ