Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επιμένουν να κοροϊδεύουν

Αφού δεν έπεισε τους αγρότες ο υπουργός Γεωργίας για το κοινωνικό, τάχα, περιεχόμενο του νέου εισπρακτικού νομοσχεδίου για την ασφάλιση των αγροτών, που πολλαπλασιάζει τις εισφορές τους και μειώνει τις συντάξεις τους, τώρα το προπαγανδίζει και σαν διαρθρωτικό μέτρο!

Λέει ο υπουργός ότι με τις μεγάλες συντάξεις που θα πάρουν οι αγρότες θα μεταβιβάσουν τα κτήματά τους στους νεότερους, οπότε και ο στόχος της ΕΕ για άμεση μείωση στο μισό των αγροτικών νοικοκυριών θα επιτευχθεί, αλλά και τα νέα αγροτικά νοικοκυριά θα είναι βιώσιμα και ανταγωνιστικά.

Με ένα σμπάρο, δηλαδή, δύο τρυγόνια και μάλιστα με ...κούφια ντουφεκιά. Και αυτό γιατί από τις καταστάσεις της αναλογιστικής μελέτης που συνοδεύει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο προκύπτει ότι οι συντάξεις θα είναι μικρότερες από αυτές που παίρνουν με το σύστημα που υπάρχει σήμερα, της προνοιακής πρόσθετης σύνταξης.

Αυτό, όμως, το ξέρει πολύ καλά ο υπουργός, γιατί είναι ένας από τους πρώτους συντάκτες του νομοσχεδίου, όπως ξέρει επίσης ότι πολλοί αγρότες, και ειδικά αγρότισσες, θα μείνουν ανασφάλιστοι και δε θα παίρνουν καμιά σύνταξη γιατί καταργείται και η προνοιακή. Ετσι, για άλλη μια φορά, συνειδητά κοροϊδεύει και προσπαθεί να εξαπατήσει τους αγρότες.

Οι πρωτοφανείς, όμως, σε μαχητικότητα και αγωνιστικότητα αγροτικές κινητοποιήσεις, εκτός των άλλων, απέδειξαν ότι πέρασε η εποχή που η κυβέρνηση και ο υπουργός κορόιδευαν πολλούς και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και όσο η κυβέρνηση κάνει ότι δεν το καταλαβαίνει αυτό, τόσο το χειρότερο για την ίδια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ