Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ
Να δοθούν έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις

Επιστολή στον επίτροπο Γεωργίας Φ. Φίσλερ

Εκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις για τους Ελληνες αγρότες ζητά με επιστολή του προς τον αρμόδιο Επίτροπο για θέματα γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου, Φρανς Φίσλερ,ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Β. Εφραιμίδης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ καλεί την Επιτροπή "να συμβάλλει άμεσα στην εκτόνωση της κατάστασης στην Ελλάδα, ανταποκρινόμενος θετικά στα αιτήματα των Ελλήνων αγροτών, όπως και στην έναρξη, με βάση αυτά, ουσιαστικού διαλόγου με την ελληνική κυβέρνηση".

Η Επιτροπή καλείται "να αξιοποιήσει τις υπάρχουσες χρηματοδοτικές δυνατότητες από τα προβλεπόμενα για γεωργικές δαπάνες κονδύλια ή από μεταφορά κονδυλίων από τα υπάρχοντα μη εκτελεσθέντα, όπως προκύπτει από τη διαχείριση του προϋπολογισμού 1996".

Εκτιμώντας ότι "η σημερινή απελπιστική κατάσταση των αγροτών οφείλεται αναμφίβολα στις αρνητικές συνέπειες της ΚΑΠ, ιδιαίτερα όπως αυτή διαμορφώνεται προσαρμοζόμενη στη Γενική Συμφωνία Δασμών και Εμπορίου (ΓΣΔΕ), με συνεχείς αναθεωρήσεις των Οργανώσεων Αγοράς των μεσογειακών προϊόντων και της κτηνοτροφικής πολιτικής και ότι στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα οξυμένα τα προβλήματα της εφαρμογής αυτών των κανονισμών, λόγω του υψηλότερου ποσοστού - συγκριτικά με το μέσο κοινοτικό - αγροτικά απασχολούμενων, ιδιαίτερα μάλιστα μικρομεσαίων νοικοκυριών, κατακερματισμού της γης και μικρού κλήρου κατά εκμετάλλευση, καλείται ο Επίτροπος να εξετάσει τις δυνατότητες χορήγησης έκτακτων εισοδηματικών ενισχύσεων, στρεμματικής ή άλλης μορφής, λαμβάνοντας υπόψη τις δυσκολίες εφαρμογής των πρόσφατων αναθεωρήσεων των Οργανώσεων Αγοράς μεσογειακών προϊόντων, όπως βαμβάκι, καπνά, οπωροκηπευτικά κλπ. τις έκτακτα δυσμενείς συνθήκες παραγωγής αυτού του έτους".

Ο Β. Εφραιμίδης επισημαίνει, τέλος, ότι "η συνεχής μείωση του αγροτικού εισοδήματος και γενικότερα η επιδείνωση των συνθηκών ζωής του αγρότη, τον οδηγεί στην απομάκρυνση από τη γη του, στην απερήμωση της υπαίθρου και διογκώνει την ανεργία, που στην Ελλάδα, όπως και σε άλλες κοινοτικές χώρες, βρίσκεται σε διαρκή αύξηση. Οι Ελληνες αγρότες, αντιστεκόμενοι σ' αυτή την πολιτική, συνεχίζουν για τρίτη βδομάδα τις μαζικές, μαχητικές κινητοποιήσεις τους σ' όλη την Ελλάδα, με αίτημα τη βελτίωση του βιοτικού τους επιπέδου, μέσω μέτρων μείωσης του κόστους παραγωγής, οικονομικών ενισχύσεων και φορολογικών και χρηματοπιστωτικών ρυθμίσεων, αντιμετωπίζοντας τις τελευταίες αναθεωρήσεις των Οργανώσεων Αγοράς μεσογειακών προϊόντων, που η ελληνική κυβέρνηση άκριτα και άτεγκτα υλοποιεί, συρρικνώνοντας έτσι τον όγκο παραγωγής και την τιμή των προϊόντων τους".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Να ανατραπεί στην πράξη» (2004-03-19 00:00:00.0)
Οι αγρότες θα βάλουν κάθε κατεργάρη στον πάγκο του (2003-06-28 00:00:00.0)
Προοπτική μας η Ευρώπη του σοσιαλισμού (1998-06-10 00:00:00.0)
Καταστροφικό το νέο πακέτο τιμών (1997-01-22 00:00:00.0)
Να δοθούν έκτακτες εισοδηματικές ενισχύσεις (1996-12-17 00:00:00.0)
Παρέμβαση Β. Εφραιμίδη στο Ευρωκοινοβούλιο (1995-03-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ