Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΗΠΕΙΡΟΣ - ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ
Τα μπλόκα διαψεύδουν την παραπληροφόρηση

Αποκλεισμένη παραμένει η οδική επικοινωνία Αντίρριου - Ιωαννίνων, καθώς τα μπλόκα των αγροτών τόσο στην Κυψέλη Αγρινίου, όσο και στη γέφυρα Καλογήρου, αλλά και το μπλόκο στις Καριές Ιωαννίνων παραμένουν σταθερά. Κι αυτό, παρά το όργιο των εκβιασμών, απειλών και πιέσεων στο οποίο επιδίδονται συστηματικά ο κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός και οι εγκάθετοι του ΠΑΣΟΚ σε ορισμένες διοικήσεις Ομοσπονδιών όπως π.χ. στην ΟΑΣ Ν. Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα το μπλόκο των αγροτών παρέμενε και χτες στις Καριές, παρά τους εκβιασμούς και τις απειλές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κομματικός μηχανισμός του τοπικού ΠΑΣΟΚ, προσπάθησε να οργανώσει σύσκεψη, με τοπικά του στελέχη στις Καριές, προκειμένου να πιέσουν για να λυθεί το μπλόκο. Τελικά, όμως δεν κατάφεραν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των αγροτών που επιμένουν. Μάλιστα, φαίνεται ότι η ενότητα και το αγωνιστικό πνεύμα των αγροτών προκάλεσε κρίση στην ίδια την παράταξη του ΠΑΣΟΚ, στη νόθα διοίκηση της ΟΑΣ, με αποτέλεσμα ο πρόεδρός της Τζίμας στέλεχος του ΠΑΣΟΚ να παραιτηθεί, όπως γράφτηκε.

Ακαμπτο παραμένει το φρόνημα των αγροτών της Πρέβεζας και της Αρτας που, κόντρα στην κακοκαιρία, εξακολουθούν να κρατάνε γερά το μπλόκο στη γέφυρα Καλογήρου.Οπως τονίζουν οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μείνουν μαζί με τους συναδέλφους τους των άλλων περιοχών όσο χρειαστεί για να καταλάβει η κυβέρνηση πως δεν έχει άλλο παρά να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους. Οι αγρότες έχουν εξασφαλίσει τη μαζική στήριξη του λαού της περιοχής και λαβαίνουν δεκάδες ψηφίσματα συμπαράστασης. Τέλος, ο δρόμος Αντίρριου- Ιωαννίνων παραμένει κλειστός στο ύψος της Κυψέλης όπου έχει στηθεί από την αρχή της κινητοποίησης το μπλόκο. Αντίθετα, αποσύρθηκαν τα τρακτέρ από τη γέφυρα Ευήνου, αλλά οι αγρότες δηλώνουν πως παραμένουν στον αγώνα.

Τα μπλόκα των αγροτών επισκέφθηκε το τριήμερο και εξέφρασε τη συμπαράσταση του ΚΚΕ ο βουλευτής Ιωαννίνων του Κόμματος Απόστολος Τασούλας.Οι αγρότες του εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική αναλγησία, για τον απαράδεκτο τρόπο που αντιμετωπίζει τον αγώνα τους και αρνείται να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματά τους η κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Ούτε βήμα πίσω» από τους βιοπαλαιστές αγρότες που κλιμακώνουν με πολύμορφη δράση (2024-02-08 00:00:00.0)
Πληρώνουμε και την οδική (αν)ασφάλεια... (2009-01-06 00:00:00.0)
Αμετακίνητοι, στο μετερίζι του Εύηνου (2002-02-05 00:00:00.0)
Συνεχίζουν με δύναμη (1996-12-11 00:00:00.0)
Μπλόκο απ' άκρη σ' άκρη (1996-12-04 00:00:00.0)
Εκλεισαν δρόμους στον Πύργο (1996-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ