Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Με προβοκάτσιες κατά των αγροτών
  • Αντί απαντήσεων επιστρατεύει την προβοκάτσια και την ανοιχτή επίθεση κατά του ΚΚΕ
  • Εμφανής η αγωνία του πρωθυπουργού, γιατί η πολιτική και η αδιάλλακτη στάση του τον έχουν απομονώσει από την πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων

Την προβοκάτσια και τον αντικομμουνισμό επιστρατεύει η κυβέρνηση Σημίτη σε μια εναγώνια όσο και άθλια επιχείρησή της να σπάσει τον αγώνα των αγροτών και γενικότερα να περάσει ένα μήνυμα αδιαλλαξίας προς τους εργαζόμενους που κινητοποιούνται αυτό το διάστημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Προκειμένου να κρύψει τη γύμνια των επιχειρημάτων της και να αποφύγει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στον αγώνα επιβίωσης των αγροτών, η κυβέρνηση αναγορεύει ως μέθοδο πολιτικής αντιπαράθεσης την προβοκάτσια και την ανοιχτή όσο και γελοία επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ.

Μοναδικός στόχος του πρωθυπουργού, όπως φάνηκε και από τις χτεσινές δηλώσεις του στην Ελευσίνα, είναι να εξέλθει "νικητής" από την αναμέτρηση με τους αγρότες, ώστε να μπορέσει στη συνέχεια, όπως προσδοκά, να προχωρήσει με μικρότερες αντιστάσεις στην εφαρμογή της ολέθριας για τα λαϊκά συμφέροντα πολιτικής του.

Ταυτόχρονα όμως δεν μπορεί να κρύψει την αγωνία που τον διακατέχει, γιατί η πολιτική του και η στάση του απέναντι στο δίκαιο αγώνα των αγροτών τον έχουν εκθέσει και απομονώσει στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων. Αυτός είναι ο λόγος που επιχείρησε χτες το βράδυ, από την Ελευσίνα, να δείξει ότι "κατανοεί" τα προβλήματα των αγροτών και ότι "δε θέλει νικητές και ηττημένους". Επανέλαβε όμως τα όσα έχει πει στα δύο έως τώρα διαγγέλματά του, ότι δεν κάνει διάλογο "κάτω από το κράτος απειλών και κάτω από το κράτος εκβιαστικών πρακτικών" κλπ., ενώ για τα αιτήματα των αγροτών, αφού χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τους ψευδείς ισχυρισμούς περί κόστους 800 δισ., είπε: "Αν ικανοποιηθούν αυτές οι απαιτήσεις, τότε θα χάσουμε τη μάχη της ανάπτυξης, θα χάσουμε τη μάχη της κοινωνικής δικαιοσύνης, τότε θα ισχύσει μια κοινωνία που όποιος καταλαμβάνει τον πρώτο δρόμο θα παίρνει τα χρήματα".

Η κυβέρνηση δεν έχει σε τίποτα αλλάξει τη στάση της, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απέναντι στους αγρότες, επαναλαμβάνοντας πως "δεν υπάρχει τίποτα άλλο που να μπορεί να δοθεί, δεν υπάρχει κανένα άλλο αίτημα που μπορεί να ικανοποιηθεί".

Το μόνο θέμα που η κυβέρνηση θεωρεί ανοιχτό, όσον αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, είναι το ...πολιτικό θέμα, που αναφέρεται, όπως δήλωσε ο εκτελών χρέη κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Νικολάου,"στην επιμονή του ΚΚΕ να προβάλει μια πολιτική την οποία πολύ πρόσφατα έθεσε υπ' όψιν του ελληνικού λαού και η πολιτική αυτή εκτιμήθηκε με το 5,5% του εκλογικού σώματος". Συνεχίζοντας στον ίδιο τόνο ο θρασύδειλος και θλιβερός υπαλληλάκος της κυβέρνησης, είπε ότι "η χώρα δεν μπορεί να είναι όμηρος ενός πολιτικού κουτσαβακισμού" και πως "δεν μπορεί ένας Ελληνας πολίτης, για να διαβεί τη Θεσσαλία, να χρειάζεται την άδεια του κ. Παττάκη". Παράλληλα επιτέθηκε κατά του προέδρου της ΝΔ, γιατί "δεν έχει κάνει την παραμικρή νύξη ότι πρέπει να ανοίξουν οι δρόμοι" και τον κατηγόρησε γιατί τον έχει "πείσει η κυρία Παπαρήγα" (!). Ερωτηθείς για την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει κάποια λύση μέσα από διάλογο, την απέδωσε "στην αδιαλλαξία των στελεχών του ΚΚΕ που βρίσκονται στις επάλξεις" (!). Παράλληλα, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του γιατί ορισμένες κοινωνικές ομάδες, των οποίων "εξαντλήθηκε η υπομονή τους", κατέφυγαν στη Δικαιοσύνη ενάντια στους αγρότες, ενώ δεν παρέλειψε να εμφανίσει την επιθυμία του ως πραγματικότητα, λέγοντας ότι "υπάρχουν εκφυλιστικά φαινόμενα στα μπλόκα". Επανέλαβε επίσης ότι ο πρωθυπουργός θα κάνει διάλογο μόνο αν ανοίξουν οι δρόμοι.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλλού αυτά, κ. Σκανδαλίδη! (2011-05-24 00:00:00.0)
Στην ενότητα των εργαζομένων η δύναμη (2006-02-24 00:00:00.0)
Η κυβέρνηση κλείνει όλους τους δρόμους στο λαό (1997-02-08 00:00:00.0)
Η εξαπάτηση μέσω της ανταγωνιστικότητας (1996-12-21 00:00:00.0)
Στο απυρόβλητο η αντιαγροτική πολιτική (1996-12-07 00:00:00.0)
Επίδειξη αντιδημοκρατικής και αυταρχικής συμπεριφοράς (1996-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ