Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Προκλητικοί οι εκκοκκιστές βάμβακος

Ξεπέρασαν κάθε όριο πρόκλησης οι εκκοκκιστές βάμβακος και προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ), ζητώντας να ακυρωθεί η απόφαση 4423/10 - 10 - 1996, σχετικά με τα μέτρα για τη διασφάλιση της κοινοτικής ενίσχυσης του βαμβακιού. Με την απόφαση αυτή του περασμένου Οκτώβρη οι εκκοκκιστές, ουσιαστικά, υποχρεώνονταν να επιστρέψουν τα λεφτά που εισέπραξαν από παράνομες επιδοτήσεις.

Στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο προσέφυγε η Πανελλήνια Ενωση Εκκοκκιστών Εξαγωγέων Βάμβακος και 17 εκκοκκιστικές εταιρίες, υποστηρίζοντας ότι η επίμαχη υπουργική απόφαση παραβιάζει ...στοιχειώδεις κανόνες ισότητας του εμπορίου και ότι είναι αντίθετη με τα άρθρα 40 και 189 της Συνθήκης της ΕΟΚ και τα άρθρα 5 και 106 του ελληνικού Συντάγματος.

Στην προσφυγή τους, οι εκκοκκιστές αναφέρουν ότι επιδότηση του βαμβακιού δίνεται στον παραγωγό και ότι "απλώς μεσολαβεί η εκκοκκιστική επιχείρηση για διευκόλυνση της διαδικασίας"! Αν και οι εκκοκκιστές παραδέχονται ότι "παρατηρήθηκαν φαινόμενα εικονικών εισαγωγών στα εκκοκιστήρια", ωστόσο, υπεραμύνονται των θέσεών τους για να μην επέλθει "αλλοίωση στοιχειωδών κανόνων διεξαγωγής" του εμπορίου βάμβακος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ