Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Αντέχουν" οι συνταξιούχοι

Τις δήθεν δημοσιονομικές ανάγκες επικαλείται ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Δρυς, για να μην ανεβάσει το αφορολόγητο όριο στα 2.000.000 δραχμές

Ακόμα ένα "όχι" σε ένα απ' τα αιτήματά τους εισέπραξαν - εγγράφως αυτή τη φορά - οι συνταξιούχοι που ζουν με συντάξεις πείνας.

Ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Δρυς,απαντώντας (21.11.1996) σε αναφορά των βουλευτών του ΚΚΕ, Λ. Αυδή και Μ. Κωστόπουλου,με την οποία διαβίβαζαν αναφορά της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΤΕΒΕ, αναφέρει τα εξής:"Σας γνωρίζουμε ότι οι δημοσιονομικές ανάγκες της χώρας δεν επιτρέπουν τη χορήγηση φορολογικών απαλλαγών στους μισθωτούς και συνταξιούχους και συνεπώς το αίτημά τους για καθιέρωση αφορολόγητου ποσού των συντάξεων μέχρι 2.000.000 δραχμές δεν μπορεί να ικανοποιηθεί προς το παρόν".

Η κυβέρνηση, υποταγμένη στις Βρυξέλλες, θεωρεί ότι δεν μπορεί να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο από 1.300.000 σε 2.000.000.

Διαμαρτυρία των συνταξιούχων του ΤΕΒΕ

Η Ενωση Συνταξιούχων ΤΕΒΕ διαμαρτύρεται για τη στάση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μ. Παπαϊωάννου, ο οποίος κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο της ΣΕΑ παρέπεμψε στις ελληνικές καλένδες τη συζήτησή τους για τα σοβαρότατα αιτήματά τους.

Συγκεκριμένα, για τη μη καταβολή από την κυβέρνηση του ΕΚΑΣ για το β εξάμηνο του 1996, χρήματα που κατέβαλε το Ταμείο τους. "Είναι ανεπίτρεπτο τονίζουν στην ανακοίνωση, να προβάλλει το Ταμείο τη δικαιολογία ότι δε μας καταβάλλει το διορθωτικό που μας υποσχέθηκε ο διοικητής με την πρόφαση ότι υποχρεώθηκε να καταβάλει το κόστος του ΕΚΑΣ για το β εξάμηνο του 1996".

Επίσης, ζητούν την ενσωμάτωση του ΕΚΑΣ στη σύνταξη και όχι να δίδεται ως επίδομα. Το αφορολόγητο όριο να οριστεί στα 2.000.000 δρχ. για τους συνταξιούχους και να τιμαριθμοποιηθεί η φορολογική κλίμακα. Η κατώτερη σύνταξη να γίνει ίση με τα 20 ΗΑΕ και με το 80% του μισθού. Να σταματήσει η μείωση κατά έτος του κοινωνικού πόρου που οδηγεί τα Ταμεία στην 100% ανταποδοτικότητα τύπου "Ιντεραμέρικαν". Και, τέλος, η συμμετοχή στα φάρμακα να γίνει 10% από 25% που είναι σήμερα.

Για όλα τα παραπάνω το ΔΣ της Ενωσης εκφράζει την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί μαζί με όλους τους συνταξιούχους του ΤΕΒΕ μέχρι την τελική δικαίωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ