Τρίτη 17 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Ελλειμμα 100 εκατ. για το 1997

Αντικομμουνιστική επίθεση του προέδρου του Κέντρου σε βάρος του Γ. Κατσαρού, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ

Με χρέος που θα ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια δρχ. "προικοδοτεί" το υπουργείο Υγείας για το 1997 το Ψυχολογικό Κέντρο Βόρειας Ελλάδας, οδηγώντας το από την αρχή του έτους στη συρρίκνωση των υπηρεσιών του προς τα 170 παιδιά με ειδικές ανάγκες που περιθάλπει και τους εργαζόμενους στη δύσκολη θέση να αντιμετωπίσουν χωρίς οικονομικούς πόρους τις αυξημένες ανάγκες του ιδρύματος.

Χτες οι εργαζόμενοι, που είναι απλήρωτοι από το Νοέμβρη και κινδυνεύουν να περάσουν γιορτές χωρίς μισθούς και δώρο, πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 μ. έξω από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ζητώντας την άμεση χρηματοδότηση του Κέντρου. Στη συνάντηση που ακολούθησε, ουσιαστικά, δε λύθηκε το πρόβλημα, καθώς τα 26 εκατομμύρια που θα δοθούν μέχρι την Τετάρτη κανονικά ήταν να καταβληθούν στο ΙΚΑ για καθυστερημένες εισφορές, με αποτέλεσμα, αν πληρωθούν οι μισθοί, να κινδυνεύει το ίδρυμα με πρόστιμο 50 εκατομμυρίων. Αντί δηλαδή η πολιτεία να ικανοποιήσει άμεσα τις ανάγκες του ιδρύματος, το οδηγεί και σε παραπέρα περιπέτειες, καθώς ήδη για φέτος έχουν γίνει περικοπές δεκάδων εκατομμυρίων και τα περισσότερα εκπαιδευτικά προγράμματα υπολειτουργούν ή δε γίνονται.

Επίθεση κατά του Γ. Κατσαρού Χτες στη νομαρχία πήγε για συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους και ο Γ. Κατσαρός,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Εντούτοις, όμως, δέχτηκε δέχτηκε πρωτοφανή επίθεση από τον πρόεδρο τουΨΚΒΕ, κ. Δημητριάδη. Μόλις ο εν λόγω κύριος αντιλήφθηκε στην αίθουσα της νομαρχίας την παρουσία του Γ. Κατσαρού, άρχισε να τον βρίζει χυδαία και να εκτοξεύει αντικομμουνιστικές κορόνες, ενώ σε μια στιγμή επιχείρησε να χειροδικήσει σε βάρος του. Με την παρέμβαση των εργαζόμενων συγκρατήθηκε ο θερμοκέφαλος κομμουνιστοφάγος - πατριώτης πρόεδρος του ιδρύματος και αποφεύχθηκε σοβαρότερο επεισόδιο. Να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι αποδοκίμασαν την προκλητική και φασιστική συμπεριφορά του Δημητριάδη, που μόνο ως πρόεδρος ιδρύματος που περιθάλπει παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν μπορεί να εμφανίζεται.

Μετά το επεισόδιο ο Γιάννης Κατσαρός δήλωσε σχετικά στο "Ρ": "Αντικομμουνιστές και φασίστες εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα. Ενας από αυτούς είναι και ο εν λόγω κύριος. Το ποιόν αυτού του ανθρώπου δε μας ενδιαφέρει. Εμείς πήγαμε να εκφράσουμε τη συμπαράστασή μας στους εργαζόμενους και τα παιδιά του ιδρύματος, που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα για τα οποία την ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Ευθύνες όμως έχουν και οι διευθυντές αυτού του τύπου, που ελέω κυβέρνησης διευθύνουν τέτοια ιδρύματα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ