Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΙΚΟΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ

Αεροδρόμιο Σπάτων

Με το αεροδρόμιο στα Σπάτα και τα περιβαλλοντικά προβλήματα που θα δημιουργήσει έχουμε ασχοληθεί εκτενώς και από τους πρώτους, όταν υπήρχε σιωπή από το σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου (3-4-93). Τότε είχαμε εκφράσει τις υποψίες μας και για το πιθανολογούμενο οικονομικό σκάνδαλο μια και οι διαδικασίες ήταν (και είναι) αδιαφανείς και τα ποσά τεράστια. Οταν το ΠΑΣΟΚ ως αντιπολίτευση κατήγγειλε τις νεοδημοκρατικές μεθοδεύσεις και σήμερα ως κυβέρνηση πράττει ακριβώς τα ίδια, όπως αποκαλύπτει με μεγάλη σαφήνεια το τελευταίο τεύχος του ΑΝΤΙ, κάτι δεν πάει καλά. Εγκριτοι αναλυτές υποστηρίζουν ότι το καπέλο στην προσφορά της εταιρίας που πήρε το διαγωνισμό ίσως ξεπερνά τα 250 δισ. δρχ. σε βάρος φυσικά του δημόσιου χρήματος. Ενα ενδιαφέρον στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας αυτή τη βδομάδα είναι ότι τα σχέδια του έργου ουσιαστικά δεν τα γνωρίζει κανείς, αφού είναι υποτίθεται... απόρρητα. Απ' την άλλη πλευρά η ηγεσία του ΥΠΕΧΩΔΕ σιωπά προκλητικά, όπως το ΤΕΕ και τα συγκροτήματαΤύπου. Κι ο χορός καλά κρατεί...

ΟΙΚΟΑΛΙΕΥΜΑΤΑ

Δέλτα Εβρου

Είναι ή όχι προστατευόμενη περιοχή το Δέλτα του Εβρου; Θεωρητικά ναι. Στην πράξη μάλλον όχι ειδικά όταν οι απαγορεύσεις αφορούν"επίλεκτους" πολίτες. Είναι απαράδεκτο να έχουν καταγγελθεί τα παράνομακτίσματα στο Δέλτα, όλοι να συνομολογούν την αναγκαιότητα της προστασίαςτης περιοχής και μέρα μεσημέρι να χτίζονται κτίρια. Οπως κατήγγειλε ηεφημερίδα ΕΒΡΟΟΙΚΟΛΟΓΙΚΑ γνωστός γιατρός έχτισε σε τρεις δόσεις εντός τουΔέλτα χωρίς να ιδρώσει το αυτί κανενός. Αν αληθεύουν οι καταγγελίες αυτές -και δεν έχουμε κανένα λόγο να πιστεύουμε το αντίθετο - είμαστε περίεργοι ναδούμε τι θα πράξουν οι αρμόδιοι. Θα επανέλθουμε.

Νέο Επίπεδο

Τρίμηνο δελτίο ποίησης και τέχνης, χωρίς κραυγαλέους τίτλους και σκανδαλοθηρικά θέματα, δείγμα ευπρέπειας και σεβασμού του αναγνώστη κυκλοφόρησε πριν λίγο διάστημα με αφιέρωμα στην τέχνη των κόμικς. ΔέκαΕλληνες δημιουργοί, που είχαν εντυπωσιάσει με τη δουλιά τους πριν έναχρόνο στο πανελλήνιο φεστιβάλ κόμικς, καταθέτουν αυτή τη φορά μαζί με τιςδημιουργίες τους και τις θεωρητικές τους απόψεις. Ενα τεύχος που θαδιαβαστεί από τους θαυμαστές του είδους που είναι πολλοί.

ΚΑΙ ΟΙΚΟΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Η κυρία Ανακύκλωση και οι φίλοι της, εκδόσεις ΛΙΒΑΝΗ

Σε κείμενα της Μ. Καραγιάννη και εικονογράφηση της Α. Τόλκα κυκλοφόρησε το βιβλίο αυτό στη σειρά ΜΥΘΟΣ. Τα μπουκάλια, τα αλουμινένια κουτιά και τα χαρτιά μέσα από τρεις ιστοριούλες γεμάτες με αστεία γεγονότα, θέλουν να αποδείξουν ότι μετά από τη χρήση τους δεν είναι άχρηστα, δεν είναι σκουπίδια. Με ποιο τρόπο; Δεν έχετε παρά να διαβάσετε το βιβλίο που να σημειώσουμε ότι αντί για κολλητό είναι κατασκευασμένο με σπιράλ για να είναι πιο εύχρηστο στους μικρούς αναγνώστες. Μια όμορφη δουλιά που δε θα περάσει απαρατήρητη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ