Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αφήνει ακάλυπτο επικίνδυνο πηγάδι

"Επειδή απ' ό,τι φαίνεται δεν μπορούμε να βρούμε λύση με τις υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά θα προσπαθήσουμε να βρούμε λύση με τρόπους που γνωρίζουμε εμείς οι γονείς, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα. Γιατί στοσυγκεκριμένο πεζόδρομο, παίζουν όλα τα παιδιά της γειτονιάς"...

Ακόμα και για τα "μικρά", φαίνεται να παραμένει μακριά απ' τους δημότες της, αποκομμένη απ' τα προβλήματα της πόλης, η σημερινή διοίκηση του Δήμου Πειραιά. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου στην Παλιά Κοκκινιά, κατήγγειλε χτες την αδιαφορία εδώ και μια βδομάδα των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου, για ένα μικρό αλλά σημαντικό για την ασφάλεια των μικρών μαθητών του Δημοτικού θέμα.

"Από την περασμένη Παρασκευή, στον πεζόδρομο που περνά δίπλα στο σχολείο, άνοιξε ξαφνικά ένα... πηγάδι", σημειώνουν οι γονείς. Μετά από βροχή, εκείνες τις μέρες, το χώμα έπαθε καθίζηση με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ένα παλιό πηγάδι που υπήρχε από κάτω. Σύμφωνα μάλιστα με κατοίκους, η περιοχή είναι γεμάτη πηγάδια και εγκαταλειμμένους βόθρους. Συνεργείο του Δήμου την ίδια μέρα, μετά από ειδοποίηση του συλλόγου, κάλυψε προσωρινά το άνοιγμα με πλέγμα και παλέτες τοποθετώντας γύρω απ' το πηγάδι κόκκινη ταινία και πινακίδα με την ένδειξη "προσοχή κίνδυνος". Από τότε κανείς δεν εμφανίστηκε."Παρά τις επανειλημμένες ενοχλήσεις μας, υποστηρίζουν οι γονείς, στο Δ Δημοτικό Διαμέρισμα και στο γραφείο του αντιδημάρχου κ. Τσιντώνη, δεν έχουμε μια απάντηση για το τι πρόκειται να γίνει και πότε. Καταγγέλλουμε, συνεχίζουν, την αδιαφορία και την αργοπορία των υπηρεσιών του Δήμου αλλά και τις απαντήσεις της γραμματέως του αντιδημάρχου ότι δεν είναι υποχρεωμένος να μας απαντήσει για τις ενέργειες που θα κάνει".

Επειδή στον πεζόδρομο παίζουν όλη τη μέρα μικρά παιδιά, να σημειώσουμε, ότι το πρόχειρο κλείσιμο με τις παλέτες και τις κόκκινες ταινίες, μόνο πρόκληση για "παιχνίδι" μπορεί να είναι στα μάτια τους και κατά συνέπεια κίνδυνος και όχι προφύλαξη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ