Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κυκλοφοριακές αλλαγές στη Μεσογείων

Νέες κυκλοφοριακές αλλαγές θα τεθούν σε εφαρμογή από την επόμενη βδομάδα στην περιοχή της Λεωφόρου Μεσογείων, μεταξύ των νοσοκομείων Σωτηρία και Γενικό Κρατικό, εξαιτίας της συνέχισης της κατασκευής της σήραγγας του μετρό (Κατεχάκη - Πεντάγωνο) με τη μέθοδο του ανοιχτού ορύγματος.

Οι νέες κυκλοφοριακές αλλαγές είναι οι εξής:

  • Το εργοτάξιο θα καταλάβει τις τρεις λωρίδες κυκλοφορίας της Λ. Μεσογείων στο ρεύμα που κατευθύνεται προς το κέντρο της Αθήνας και στο τμήμα μεταξύ της Α εισόδου του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, πλησίον του κόμβου Χαριτωνίδου, μέχρι τον κόμβο της οδού Ξενοπούλου (απέναντι από το νοσοκομείο Σωτηρία).
  • Για να μη μειωθεί το σύνολο των λωρίδων κυκλοφορίας της Λ. Μεσογείων, δημιουργείται μία παρακαμπτήρια οδός και η λεωφόρος μετατοπίζεται προς το χώρο των νοσοκομείων Σωτηρία και Γενικό Κρατικό, διατηρώντας τον αριθμό των τριών λωρίδων ανά κατεύθυνση.
  • Θα υπάρξει ειδική μέριμνα για την πρόσβαση στα παραπάνω νοσοκομεία και έτσι η οδός Χαριτωνίδου θα τέμνει στα δύο το εργοτάξιο, ώστε να εξυπηρετείται το Γενικό Κρατικό, ενώ στον κόμβο της οδού Ξενοπούλου κατασκευάστηκε ήδη ειδική γεφύρωση, ώστε οι εργασίες να εκτελούνται υπόγεια και να εξυπηρετείται το νοσοκομείο Σωτηρία.
  • Η οδός Κ. Ουράνη γίνεται αδιέξοδος στη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων, ενώ για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων και των περιοίκων της Λ. Μεσογείων δημιουργείται μια λωρίδα κυκλοφορίας μεταξύ των οδών Κ. Ουράνη και Χαριτωνίδου για τα οχήματα ανεφοδιασμού και εκτάκτου ανάγκης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ