Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΕΙ ΣΕΡΡΩΝ
Θέλουμε έργα και όχι λόγια

Χτες διοργάνωσαν ανοιχτή σύσκεψη - συζήτηση με εκπροσώπους των κομμάτων και φορείς της πόλης. Τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στους σπουδαστές εξέφρασε ο βουλευτής Γιάννης Κατσαρός

Αποφασισμένοι να μην επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας αν πρώτα δεν κατοχυρωθούν πλήρως τα επαγγελματικά τους δικαιώματα είναι οι σπουδαστές του ΤΕΙ Σερρών που συνεχίζουν για 17 μέρες την κατάληψη των σχολών τους.

Χτες οι σπουδαστές κάλεσαν σε ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση τους φορείς της πόλης των Σερρών και τους εκπροσώπους των κομμάτων για να τους ενημερώσουν αναλυτικά για τα αιτήματα και τους στόχους του αγώνα τους.

Το ΠΑΣΟΚ απέφυγε να στείλει εκπρόσωπο και το έργο της υπεράσπισης του νομοσχεδίου στο οποίο είναι αντίθετοι οι σπουδαστές ανέλαβε ο διορισμένος νομάρχης Χ. Σαλαλές.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γ. Κατσαρός εξέφρασε τη συμπαράσταση του Κόμματος στον αγώνα των σπουδαστών και τόνισε ότι το ΚΚΕ ποτέ δεν μπορεί να συναινέσει σε ένα σχέδιο νόμου που ουσιαστικά εισάγει την ιδιωτικοποίηση της παιδείας και δεν προστατεύει ούτε κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών των ΤΕΙ.

"Υπάρχουν, είπε στην κατάμεστη από σπουδαστές αίθουσα, τρία κόμματα στη Βουλή που αποτελούν ένα μπλοκ από 291 βουλευτές που ακολουθεί τις αποφάσεις των Βρυξελλών, όποιες και να είναι αυτές. Αυτό το νομοσχέδιο δεν αναβαθμίζει τα ΤΕΙ και εμείς θα παλέψουμε να μην περάσει. Ψεύδονται όταν λένε ότι αυξάνουν τα κονδύλια για την παιδεία αφού φέτος θα δώσουν λιγότερα από ό,τι έδωσαν το 1994".

Από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ Θ. Σερέτης αποποιήθηκε τις ευθύνες της παράταξής του και ισχυρίστηκε ότι μέσα από ένα διάλογο μπορεί να βρεθεί λύση.

Οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αλλά και οι εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Σερρών, του Οικονομικού Επιμελητηρίου και ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους και επισήμαναν την ανάγκη να ξεπεραστεί η πλαστή εντύπωση που έχει περάσει στον κόσμο για αντιπαράθεση μεταξύ ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Μετά τη συνάντηση ο Λάζαρος Μπάμπας,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης είπε στον "Ρ" ότι η κατάληψη θα συνεχιστεί και καθημερινά γίνονται γενικές συνελεύσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων.

Στο μεταξύ στα πλαίσια της απόφασης της Ομοσπονδίας εκπαιδευτικών ΤΕΙ, η γενική συνέλευση των εκπαιδευτικών του ΤΕΙ Αθήνας αποφάσισε να πραγματοποιήσει αποχή από τις εξετάσεις του χειμερινού εξαμήνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ