Σάββατο 28 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Και απλήρωτοι και δικάζονται

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, με αφορμή τις διώξεις δεκάδων ροδακινοπαραγωγών στην Πέλλα

Δεκάδες ροδακινοπαραγωγοί της Αλμωπίας και άλλων περιοχών του Νομού Πέλλης σύρονται και πάλι στο εδώλιο στις 9 του Φλεβάρη, γιατί τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν για την άδικη σε βάρος τους πολιτική, να ζητήσουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους και την έγκαιρη αποπληρωμή του μόχθου τους. Για το παραπάνω θέμα, το ΚΚΕ κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Γεωργίας και Δικαιοσύνης και καταγγέλλει ότι η ενέργεια αυτή έχει σαν στόχο την τρομοκράτηση των αγροτών.

Οι ροδακινοπαραγωγοί, που οδηγούνται στο δικαστήριο, δεν έχουν εξοφληθεί για την παραγωγή που παρέδωσαν στις βιομηχανίες από το περασμένο καλοκαίρι και δεν είναι οι μόνοι που περιμένουν ακόμα τα λεφτά τους. Αυτό το στοιχείο και μόνο μπορεί να τεκμηριώσει το δίκαιο των κινητοποιήσεων. Επίσης οι ροδακινοπαραγωγοί καταγγέλλουν πως το ροδάκινο, από πηγή συναλλάγματος και σημαντικό στήριγμα της οικονομίας του νομού, κατάντησε προβληματικό εξαιτίας της ακολουθούμενης πολιτικής και οι ίδιοι έχουν μετατραπεί, τόσο σε θύματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης που μειώνει τις τιμές και το εισόδημά τους, όσο και των κερδοσκοπικών κυκλωμάτων.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Κατσαρός και Αντώνης Σκυλλάκος,που υπογράφουν την ερώτηση, ρωτούν τους κ. κ. υπουργούς, εάν θα παρέμβουν, ώστε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των ροδακινοπαραγωγών και αν θα ληφθούν μέτρα για την προστασία τους και την αντιμετώπιση των προβλημάτων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ