Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ"
ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ
ασύλληπτης επινόησης

Ο απόλυτος έλεγχος των δήμων και η επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στις συνθήκες του περασμένου αιώνα είναι οι βασικοί στόχοι της κυβέρνησης

Ελεγχόμενους απόλυτα δήμους από την εκάστοτε κυβέρνηση, στην προκειμένη περίπτωση από το ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί το νομοσχέδιο, με τον τίτλο "Συγκρότηση της πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης", το μέχρι χτες σχέδιο "Ι. Καποδίστριας".

Δυνατότητα εκπροσώπησης στους νέους δήμους θα έχουν μόνο όσοι θα κατορθώσουν να συγκροτήσουν ψηφοδέλτια τουλάχιστον στο 50% των πρώην κοινοτήτων και με, κατ' ελάχιστο αριθμό, 3 υποψήφιους από κάθε πρώην κοινότητα.

Το νομοθετικό έκτρωμα αποτελείται ουσιαστικά από δύο μέρη. Ενα με τις συγκεκριμένες χωροταξικές ρυθμίσεις, οι οποίες θα "μαγειρεύονται" μέχρι και την τελευταία στιγμή (το σχετικό άρθρο 1 δε στάλθηκε στους ενδιαφερόμενους φορείς) και ένα δεύτερο μέρος, που αφορά την εκλογική διαδικασία. Από επιμέρους τμήματα του νομοσχεδίου επιβεβαιώνεται ότι οι νέοι ΟΤΑ δεν πρόκειται να εισπράξουν ούτε μία δραχμή παραπάνω απ' όσα πενιχρά εισπράττουν και σήμερα,ενώ με μία παράγραφο του νομοσχεδίου ανατρέπονται άρδην όλες οι κατακτήσεις των εργαζομένων, σχετικά με το χρόνο και το ωράριο εργασίας. Σε μία μόνο παράγραφο, την παράγραφο 2 του άρθρου 11, προβλέπει την κατάργηση του 5ήμερου - 40ωρου και επιτρέπει στο δήμαρχο να ορίζει κάθε χρόνο διαφορετικό ωράριο και διαφορετικό συνολικό εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας!


ΣΕΛ.  16   -   17

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ