Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στον αγώνα κατά των απολύσεων

Συνεχίζουν την απεργία οι εργαζόμενοι της Ενωσης Συνεταιρισμών Καρδίτσας

Συνεχίζουν την απεργία τους οι εργαζόμενοι της Ενωσης Συνεταιρισμών Καρδίτσας, απαιτώντας να σταματήσουν οι απολύσεις, στις οποίες προχωρεί το ΔΣ της Ενωσης, με πρόσχημα τη δήθεν "εξυγίανση" της οργάνωσης. Χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας,έξω από τη Νομαρχία Καρδίτσας - εκείνη την ώρα βρισκόταν εκεί ο Ελληνας επίτροπος στην ΕΕ, Χρ. Παπουτσής - ενώ το σωματείο τους έχει αποφασίσει να συνεχιστεί και να κλιμακωθεί ο αγώνας, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Η διοίκηση της Ενωσης έχει ήδη προχωρήσει στις 4 πρώτες απολύσεις, ενώ αποφάσισε να προσλάβει ιδιωτική εταιρία σε ρόλο μάνατζμεν. Μια απόφαση που - όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι - αποσκοπεί στη συρρίκνωση των δραστηριοτήτων της οργάνωσης και στο ξεπούλημά τους σε ιδιώτες. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η Ενωση Συνεταιρισμών είναι, ίσως, η μόνη επιχείρηση στην Καρδίτσα που απασχολεί 220 εργαζόμενους και γύρω της κινείται σοβαρό μερίδιο της οικονομικής δραστηριότητας του νομού. Η συρρίκνωσή της θα οξύνει το πρόβλημα της ανεργίας και, ταυτόχρονα, θα επιφέρει νέο πλήγμα στους αγρότες, που βρίσκουν αποκούμπι στην Ενωση για να διαφυλάξουν το εισόδημά τους.

Η διοίκηση της Ενωσης, ακολουθώντας την κυβερνητική πολιτική συρρίκνωσης των συνεταιρισμών και ανοίγματος του δρόμου στην ασυδοσία της "ιδιωτικής πρωτοβουλίας", προσέλαβε την "εξυγιαντική εταιρία", κατά παράβαση απόφασης που προέβλεπε πρόσληψη γενικού διευθυντή. Μάλιστα, ενώ τα μέλη των παρατάξεων που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και στη ΝΔ εμφανίζονται να κόπτονται για περικοπή εξόδων της οργάνωσης - έτσι προσπαθούν να δικαιολογήσουν και τις απολύσεις - αποφάσισαν να "προικίσουν" με δεκάδες εκατομμύρια δραχμές την ιδιωτική εταιρία, για να προχωρήσει στη δήθεν "εξυγίανση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ