Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Αδιαφορεί η κυβέρνηση για τα προβλήματα των αστυνομικών
  • Μια μέρα μετά τη δυναμική κινητοποίηση των αστυνομικών, ο βουλευτής του ΚΚΕ έφερε στη Βουλή τα αιτήματά τους
  • Επιχείρηση διαστρέβλωσης των θέσεων του ΚΚΕ από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης

Μία μέρα μετά τη δυναμική κινητοποίηση των αστυνομικών με την πορεία στην Αθήνα, ο βουλευτής του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας με Επίκαιρη Ερώτηση έφερε στη Βουλή τα χρόνια προβλήματά τους, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση μέχρι σήμερα τους αντιμετωπίζει με αδιαφορία και με υποσχέσεις που δεν υλοποιεί.Ο παριστάμενος υπουργός Δημόσιας Τάξης στην τοποθέτησή του επιχείρησε να διαστρεβλώσει τη θέση του ΚΚΕ για το ρόλο της Αστυνομίας και ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχει επιλύσει βασικά οικονομικά και θεσμικά αιτήματα ετών και ότι το επίδομα για τους αστυνομικούς που εργάστηκαν για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα δοθεί την ερχόμενη βδομάδα.

Ο Στρ. Κόρακας τόνισε ότι το ΚΚΕ αντιμετωπίζει τους αστυνομικούς ως εργαζόμενους, "ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εργαζόμενου λαού και μάλιστα σαν εργαζόμενους σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες". Ο βουλευτής του ΚΚΕ, που παραβρέθηκε στην προχτεσινή κινητοποίηση των αστυνομικών, κατέθεσε στη Βουλή το ψήφισμα της συγκέντρωσής τους και απαρίθμησε τα αιτήματα των αστυνομικών για τα οποία δεν έκανε τίποτα η κυβέρνηση:

"Καταβολή του εξηνταχίλλιαρου στους δεκαπέντε χιλιάδες αξιωματικούς για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που επανειλημμένα τους το υποσχεθήκατε. Χορήγηση της εβδομαδιαίας ανάπαυσης από δω και μπρος και αποζημίωση εφάπαξ για όσα ρεπό τους χρωστάτε χρόνια. Επίσης, να τιμωρείται όποιος αρνείται να παραχωρήσει τουλάχιστον ανά δεκαπενθήμερο την εβδομαδιαία ανάπαυση. Καταβολή των οφειλομένων από διετίας οδοιπορικών εξόδων, ρύθμιση θεμάτων υπερωριακής απασχόλησης. Δουλεύουν πράγματι δώδεκα με δεκάξι ώρες τη μέρα χωρίς να πληρώνονται και η έκτη μέρα πληρώνεται 6.000 δρχ., δηλαδή λιγότερο και από το ωρομίσθιο ακόμα".

Ο Στρ. Κόρακας ζήτησε να αποδεσμευτούν οι αστυνομικοί από υπηρεσίες που δεν ανταποκρίνονται στην αποστολή τους, υπογραμμίζοντας ότι "δε θα πρέπει να χρησιμοποιούνται στο ρόλο του χαφιέ, του καταστολέα και του διώκτη του λαϊκού κινήματος και ιδιαίτερα του ταξικά προσανατολισμένου".

Απαράδεκτη διαστρέβλωση

Στη δευτερολογία του ο Γ. Ρωμαίος με μία εριστική τοποθέτηση προσπάθησε να διαστρεβλώσει τη θέση του ΚΚΕ για την Αστυνομία, ισχυριζόμενος ότι από τη μία μεριά το ΚΚΕ εμφανίζεται ως υποστηρικτής των αιτημάτων της Αστυνομίας και από την άλλη "καταδικάζετε κάθε δραστηριότητά της και λέτε ότι εν ψυχρώ σκοτώνει τους αλλοδαπούς". Ο υπουργός για να στηρίξει τον ισχυρισμό του επικαλέστηκε διαστρεβλώνοντάς την προχτεσινή Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκη για τη δολοφονία Αλβανού μετανάστη από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη. Η Ερώτηση όμως αφορούσε τις εντολές που έχει δώσει γι' αυτές τις περιπτώσεις η ηγεσία της Αστυνομίας και σε καμία περίπτωση δεν έλεγε ότι συλλήβδην οι αστυνομικοί σκοτώνουν εν ψυχρώ αλλοδαπούς.

Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες του Στρ. Κόρακα, που τον καλούσε να μη διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, ο υπουργός δεν ανακάλεσε και κατηγόρησε τους συνδικαλιστές αστυνομικούς ότι φακελώνουν τους βουλευτές ανάλογα με το ποιος υποστηρίζει ή όχι τα αιτήματά τους, ενώ καταδίκασε και την αποδοκιμασία του προέδρου της Βουλής από μερίδα των διαδηλωτών αστυνομικών.Ο Στρ. Κόρακας αναφερόμενος στο συμβάν τόνισε ότι "και εμείς αποδοκιμάζουμε αυτήν την ενέργεια, ήταν άστοχη ενέργεια, αλλά είναι η αγανάκτηση που τους οδήγησε". Οσον αφορά δε τις κατηγορίες ότι οι συνδικαλιστές φακελώνουν τους βουλευτές, ο Στρ. Κόρακας είπε στον υπουργό: "Το φακέλωμα το κάνετε εσείς με τους χαφιέδες που στέλνετε στις συνδικαλιστικές οργανώσεις".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ