Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
"Διαβρωμένη" από τα διαπλεκόμενα η ΚΟ

Η "διάβρωση" της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ από ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα ήρθε με έντονο τρόπο στην επιφάνεια με αφορμή την προχτεσινή εκλογή του προέδρου της Ομάδας Κοινοβουλευτικού Εργου Βιομηχανίας.

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΚΕ, Γ. Σαλαγκούδης, απέτυχε να επανεκλεγεί, γεγονός που ο ίδιος απέδωσε με δήλωσή του στην παρέμβαση των διαπλεκομένων συμφερόντων, χωρίς, βέβαια, να τα κατονομάζει. "Τα διαπλεκόμενα συμφέροντα για άλλη μια φορά επιβεβαίωσαν την τεράστια δύναμη της επιρροής τους. Κατάφεραν το στόχο που με κάθε μέσο επιδίωκαν, δηλαδή τη μη επανεκλογή μου στην προεδρία της ΟΚΕ Βιομηχανίας της ΝΔ", υποστηρίζει στη δήλωσή του.

Στη θέση του προέδρου της ΟΚΕ εκλέχτηκε ο βουλευτής Κ. Καραμπίνας - με 5 ψήφους, έναντι 4 του Γ. Σαλαγκούδη και ένα λευκό - ο οποίος σε χτεσινή δήλωσή του αναφέρει ότι "ουδέποτε υπήρξε όργανο διαπλεκομένων συμφερόντων". Η μη επανεκλογή του Γ. Σαλαγκούδη, αποδίδεται από το σχετικό ρεπορτάζ του "Ελεύθερου Τύπου", στον μεγαλοεπιχειρηματία Δ. Κοπελούζο, εξαιτίας της αντίθεσης τού βουλευτή της ΝΔ στα "καπέλα" στα έργα του φυσικού αερίου και της ΔΕΗ στη Φλώρινα. Η ίδια εφημερίδα υπενθυμίζει ότι οι ορισμένοι από τους βουλευτές που ψήφισαν τον Κ. Καραμπίνα, αλλά και ο ίδιος, είχαν καταθέσει στις 21 Μάη Ερώτηση στη Βουλή με την οποία επέκριναν "συγκεκριμένους κύκλους που προσπαθούν να ματαιώσουν τη σύμβαση της λιγνιτικής μονάδας της Φλώρινας, με πρόσχημα το δήθεν αυξημένο κόστος της παραγόμενης κιλοβατώρας". Η διαπλοκή όμως επεκτείνεται και στις φιλικά προσκείμενες στη ΝΔ εφημερίδες. Επισημαίνεται ότι ο "Ελεύθερος Τύπος" από την αρχή είχε αντιδράσει στο καπέλο των 50 δισ. δρχ. στη μονάδα της ΔΕΗ στη Φλώρινα, πιθανότατα γιατί βρίσκεται σε σύγκρουση με τον μεγαλοεπιχειρηματία Κοπελούζο. Ο τελευταίος φέρεται να στηρίζει τον ανταγωνιστή "Αδέσμευτο Τύπο", ο οποίος σε χτεσινό σχόλιό του πανηγυρίζει για τη μη επανεκλογή Σαλαγκούδη. Κάτω από τον τίτλο "Μαύρο στον Σαλαγκούδη!" αναφέρει: "Παρά τους εκβιασμούς που έκανε το καρτέλ λιθάνθρακα (;), μέσω του γνωστού Κνίτη του "Ελ. Τύπου", οι βουλευτές δεν υπέκυψαν. Και μαύρισαν τον εν λόγω Σαλαγκούδη, του οποίου η όλη κοινοβουλευτική δράση αρχίζει και τελειώνει στην προσπάθεια να ματαιώσει το έργο που θα δώσει ζωή στη Φλώρινα και σε τέσσερις άλλους νομούς".

Πρότυπο ο Ελ. Βενιζέλος!

Κατά τα λοιπά, ο Κ. Καραμανλής, με την περιοδεία του στην Κρήτη, επιχειρεί να δώσει εικόνα σύμπνοιας και ενότητας του κόμματος, με τους συμβολικούς εναγκαλισμούς με τον Κ. Μητσοτάκη. Χτες καταθέτοντας στεφάνι στους τάφους των Βενιζέλων, ουσιαστικά δήλωσε ότι ο Ελ. Βενιζέλος είναι το πρότυπο στην πολιτική του δράση. Γιατί "χαρακτηριστικά του Ελ. Βενιζέλου ήταν η τόλμη του να υπερασπίζεται τις εθνικές υποθέσεις, το θάρρος του να μπορεί να παίρνει ακόμα και ρίσκα για μεγάλες επιλογές, η μαχητικότητα και η αποφασιστικότητά του σε κάθε κατεύθυνση".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ