Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζουν τις αποδοκιμασίες

Δικαιολογημένες σε ένα βαθμό χαρακτήριζαν χτες ορισμένοι συνδικαλιστές τις αποδοκιμασίες του προέδρου της Βουλής, Απ. Κακλαμάνη, προχτές το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των αστυνομικών, αν και τα επίσημα συνδικαλιστικά όργανα έσπευσαν να εκφράσουν τη λύπη τους για το περιστατικό. Τόσο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, όσο και η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών, με επιστολές τους προς τον πρόεδρο της Βουλής, καταδίκασαν τα μεμονωμένα, όπως τα χαρακτήρισαν, κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς ορισμένων διαδηλωτών και τόνισαν ότι με τέτοιες ενέργειες δεν προάγεται ο συνδικαλισμός. Η ΠΟΑΣΥ, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται και για στημένες ενέργειες, που αποσκοπούν στη δυσφήμιση του συνδικαλιστικού τους κινήματος, επισημαίνει μεταξύ άλλων στον πρόεδρο της Βουλής ότι οι αποδοκιμασίες είναι μη αποδεκτό και ερευνητέο γεγονός από την πλευρά των διοργανωτών.

Ο πρόεδρος της Βουλής αποδοκιμάστηκε έντονα από τους αστυνομικούς τη στιγμή που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την είσοδο της Βουλής και οι διοργανωτές της συγκέντρωσης είχαν μπει στο κτίριο για να επιδώσουν το ψήφισμα. Τον πρόεδρο της Βουλής τον συνάντησαν κατά την αποχώρησή του στο διάδρομο, του επέδωσαν το ψήφισμα και συνέχισαν για τα γραφεία των κομμάτων. Οταν ο Απ. Κακλαμάνης επιχείρησε να φύγει με το αυτοκίνητό του βρέθηκε μπροστά σε ένα οργισμένο πλήθος, το οποίο φώναζε "αίσχος", εκτόξευε ύβρεις και σφύριζε με τις υπηρεσιακές σφυρίχτρες. Χρειάστηκε η επέμβαση των ψυχραιμότερων για να ανοίξει η είσοδος και να φύγει ο Απ. Κακλαμάνης. Η ένταση όμως πυροδοτήθηκε εκ νέου μετά από λίγο όταν τα προεδρεία των σωματείων της Αττικής ανακοίνωσαν στους συγκεντρωμένους ότι εκτός από τον βουλευτή του ΚΚΕ Στρατή Κόρακα δεν υπήρχε στο Κοινοβούλιο κανένας άλλος βουλευτής για να ακούσει τα προβλήματά τους... Η κατάσταση εκτονώθηκε αργότερα όταν οι αστυνομικοί βλέποντας τον Απ. Κακλαμάνη να επιστρέφει στο Κοινοβούλιο νόμισαν ότι θα συναντιόταν εκ νέου με τους συνδικαλιστές. Τελικά την αντιπροσωπεία δέχτηκε ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Σ. Κοσμίδης.

Στο χορό των κινητοποιήσεων μπαίνει και η Πανελλήνια Ενωση Αξιωματικών, τα στελέχη της οποίας αποφάσισαν χτες να προχωρήσουν σε διαδηλώσεις μέσα στο Νοέμβρη, επειδή δεν ικανοποιούνται χρόνια αιτήματα για τα οποία ο υπουργός έχει δεσμευτεί επανειλημμένα. Επιπλέον προβάλλουν το παράπονο ότι η ηγεσία του υπουργείου εξαγγέλλει θεσμικές αλλαγές (υπηρεσία εσωτερικών λειτουργιών, Αστυνομία συνόρων, δικαστική Αστυνομία κλπ.), δημιουργώντας την εντύπωση ότι υποτιμά τα στελέχη της Αστυνομίας και αναζητά εξωυπηρεσιακά ερείσματα για την άσκηση της πολιτικής του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ