Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση εγκαταλείπει τα νοσοκομεία

Επίκαιρη Ερώτηση του Μ. Κωστόπουλου για τα προβλήματα του "Ευαγγελισμού"

Τα αιτήματα των εργαζομένων του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός" αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας, έφερε χτες στη Βουλή με επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας ο βουλευτής του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος. Αφορμή της Ερώτησης οι επί αρκετές βδομάδες κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στο νοσοκομείο.

Ο υφυπουργός Υγείας Μ. Σκουλάκης στην απάντησή του ισχυρίστηκε ότι τα αιτήματα των εργαζομένων ικανοποιήθηκαν καθώς η αποζημίωση για την υπερωριακή απασχόληση του προσωπικού για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο έχει ήδη καταβληθεί και για τους επόμενους μήνες θα καταβληθεί μέχρι το τέλος του 1997. Δήλωσε δε ότι σύμφωνα με οδηγίες που έχουν δοθεί, οι υπερωρίες θα δίνονται "σε όσους πιστοποιείται ότι έχουν πραγματοποιήσει τις υπερωρίες αυτές". Ισχυρίστηκε δε ότι κενά προσωπικού υπάρχουν μεν αλλά "δεν είναι τόσο μεγάλα όσο φαίνονται" και επιχείρησε να συκοφαντήσει τους εργαζόμενους λέγοντας ότι "επικαλούμενοι πάντα τις ελλείψεις προσωπικού ήθελαν να εγκρίνει το ΔΣ υπερωρίες παραπάνω από εκείνες που είχαν κάνει".

Ο Μ. Κωστόπουλος απαντώντας στον ισχυρισμό του υφυπουργού ότι τακτοποιήθηκε το πρόβλημα, τόνισε: "και άλλη φορά είπατε ότι τακτοποιήθηκε και οι άνθρωποι αναγκάστηκαν πάλι να βγουν στο δρόμο". Αναφερόμενος γενικά στα όσα συμβαίνουν στο χώρο της υγείας τόνισε: "Δεν είναι καλή η κατάσταση στα νοσοκομεία. Το ΕΣΥ αποτελεί φάντασμα. Και με τα νομοσχέδια που έχετε φέρει σαν κυβέρνηση κατά καιρούς με την ανωνυμοποίηση των πάντων, ανοίγετε διάπλατα τους δρόμους για την ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων. Αυτό έρχεται να αναδείξει η κινητοποίηση των εργαζομένων στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"".

Ο βουλευτής του ΚΚΕ δεν άφησε αναπάντητη και την κατηγορία του υφυπουργού ότι οι εργαζόμενοι ζητούν υπερωρίες που δεν έχουν κάνει τονίζοντας: "Να μας πείτε τι είναι οι πλασματικές υπερωρίες που δώσατε στο παρελθόν. Δεν είναι υπερωρίες. Ηταν κάποιο επίδομα κάποιας απασχόλησης και το βαφτίσατε "υπερωρίες", για να κλείσετε τα μάτια αυτού του κόσμου. Εσείς και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όλες οι κυβερνήσεις αυτό κάνετε για να ξεφύγετε από τις πιέσεις. Και ήρθατε με τον νόμο και καταργήσατε τις υπερωρίες χωρίς να δώσετε σε αυτούς τους ανθρώπους μία ανάσα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ