Σάββατο 18 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΣΗΜΙΤΗΣ
Κάλπικες εξαγγελίες "αόρατων" δισεκατομμυρίων

Ξεκίνησε χτες η περιοδεία κυβερνητικού κλιμακίου, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, στη Δυτική Μακεδονία

Ξεκίνησε χτες ο πρωθυπουργός, πλαισιωμένος από κουστωδία υπουργών, την τριήμερη περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, επιχειρώντας να αντιστρέψει πλήρως την τραγική πραγματικότητα της ανεργίας, της εγκατάλειψης, της παραγωγικής αποσύνθεσης που ζει ο πληθυσμός, με... απαγγελία εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δραχμών που δήθεν... ρέουν στην περιοχή, καθώς και με την κλίση της λέξης "έργα" σε όλες τις πτώσεις.

Ο Κ. Σημίτης, μιλώντας στην Κοζάνη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του, θεώρησε σκόπιμο να κάνει μια εφ' όλης της ύλης παρουσίαση των αντιλαϊκών εμμονών της κυβέρνησης. Οπως είπε, η πορεία προς την ΟΝΕ θα τηρηθεί απαρέγκλιτα από την κυβέρνηση, διότι συνιστά "εθνική επιλογή στρατηγικής σημασίας" (!), παρουσίασε το νομοσχέδιο "Καποδίστριας" ως "δυναμική επιλογή" για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και την περιφέρεια, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λόγο για σύγκλιση του βιοτικού επιπέδου του Ελληνα πολίτη με το μέσο ευρωπαϊκό βιοτικό επίπεδο. Και αυτό ενώ είναι "φρέσκα" ακόμα τα στοιχεία της Κομισιόν, σύμφωνα με τα οποία ένας στους τέσσερις Ελληνες ζει κάτω από το όριο της φτώχειας!

Ο Κ. Σημίτης, παράλληλα, θεώρησε τη Δυτική Μακεδονία ως απαρχή για την επίσημη πια χρησιμοποίηση της Ολυμπιάδας του 2004 στην Αθήνα, ως ένα ακόμα στοιχείο ενταγμένο στη συνολική κυβερνητική προπαγάνδα εξαπάτησης: "Η ανάληψη της Ολυμπιάδας θα οδηγήσει σε μια επενδυτική κινητοποίηση, που θα ευνοήσει το σύνολο της χώρας"..., υποστήριξε.

Από τον πρωθυπουργικό λόγο, εκείνο που ξεχώρισε ήταν η ακατάσχετη... "εργολογία", που σε κάποιον ανύποπτο θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι η Δυτική Μακεδονία είναι... σκαμμένη από άκρου εις άκρον. Στην πραγματικότητα ο Κ. Σημίτης εκείνο που έκανε ήταν η απαρίθμηση όλων αυτών των γνωστών και χιλιοειπωμένων έργων που ήδη έχουν προβλεφτεί να γίνουν (άσχετο αν θα γίνουν και πότε) από το προηγούμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης. Πέραν τούτου ουδέν... εκτός της πρωθυπουργικής διαπίστωσης ότι "η κυβέρνηση ανταποκρίθηκε ουσιαστικά σε κρίσιμα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής"...Βέβαια, ο πρωθυπουργός υπήρξε εξαιρετικά αναλυτικός σε κάποιες περιπτώσεις, όπως: Στην επίδειξη για μια ακόμα φορά μικροϊμπεριαλιστικού πνεύματος, αφού μετά την Ηπειρο, τη Θεσσαλονίκη κλπ., θα πρέπει και η Δυτική Μακεδονία να γίνει ορμητήριο των επιχειρήσεων που δρουν στην Ελλάδα στο χώρο των Βαλκανίων... Στον προσδιορισμό του "φαρμάκου" κατά της ανεργίας που, όπως είπε, θα είναι η επέκταση και η επιβολή των διαβόητων Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης... Οσο για την ανάπτυξη της περιοχής, ο πρωθυπουργός εκτός όλων των άλλων μεγαλοστομιών που αφορούν τον αγροτικό και δευτερογενή τομέα, εστίασε την προσοχή και στην ανάπτυξη του... ειδικού τουρισμού της περιοχής. Επίσης ο Κ. Σημίτης φρόντισε να σημειώσει στους ακροατές του ότι "ο όρος λιτότητα", που χρησιμοποιείται για να προσδιοριστεί η πολιτική του, "είναι λάθος", ενώ δεν παρέλειψε να κλείσει την ομιλία του λέγοντας προς τους Κοζανιώτες "να μην περιμένετε κάθε λύση από την κυβέρνηση"...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ