Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Κίνδυνος για τον Κεραμεικό

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού

Τους κινδύνους καταστροφής του μνημείου του Κεραμεικού από τα έργα κατασκευής του Μετρό επισημαίνουν στην κυβέρνηση οι βουλευτές του ΚΚΕ Μπ. Αγγουράκης και Μ. Κωστόπουλος.

Με Ερώτηση που κατέθεσαν χτες στη Βουλή και απευθύνουν προς τους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Πολιτισμού, τονίζουν: "Τα περιστατικά καταρρεύσεων που σημειώθηκαν κατά τη διάνοιξη της σήραγγας του Μετρό σε τμήμα της λεωφόρου Πανεπιστημίου, αποκάλυψαν με τρόπο εντυπωσιακό το μέγεθος των κινδύνων που δημιουργεί η εκσκαφή της σήραγγας για τα παρακείμενα κτίσματα και μνημεία. Ενόψει και της εμπειρίας, συνεχίζουν, από την καταστροφή των καταλοίπων του Βαλλεριάνειου Τείχους στον Εθνικό Κήπο, αναζωπυρώνονται οι ανησυχίες και οι διαμαρτυρίες των αρχαιολόγων και άλλων πολιτών για τον κίνδυνο καταστροφής των μνημείων του Κεραμεικού".

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: "Αν μπορούν να διαβεβαιώσουν ότι η πιλοτική σήραγγα που σχεδιάζουν δε δημιουργεί κανένα κίνδυνο για τον Κεραμεικό και για τον Ηριδανό που το διασχίζει, αν πιστεύουν ότι έχουν το δικαίωμα να εκθέσουν σε κίνδυνο καταστροφής ένα τόσο σημαντικό μνημείο όπως ο Κεραμεικός, που ανήκει στην πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και αν θα αποδεχτούν την πρόταση των αρχαιολόγων να μετατραπεί ο σταθμός του Κεραμεικού που ήδη έχει κατασκευαστεί, προκαλώντας την καταστροφή πολλών μνημείων, σε υπόγειο σταθμό αυτοκινήτων και να μετατοπιστεί η γραμμή του Μετρό".

Ανοίγει η Πανεπιστημίου

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χτες η "Αττικό Μετρό ΑΕ", από τη Δευτέρα θα δοθεί στην κυκλοφορία το σύνολο της Λεωφόρου Πανεπιστημίου (πέντε λωρίδες), καθώς και η οδός Χ. Τρικούπη. Οι τελευταίες εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση της λεωφόρου (στρώση αντιολισθηρού τάπητα, διαγράμμιση της οδού, αποκατάσταση του πεζοδρομίου) πρόκειται να εκτελεστούν σήμερα και αύριο.

Οπως επίσης ανακοινώνει η "Αττικό Μετρό", η καθυστέρηση στην αποκατάσταση οφείλεται στο ότι χρειάστηκε να γίνουν εργασίες για την αναβάθμιση ή αποκατάσταση όλων των δικτύων κοινής ωφέλειας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ