Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΜΠΑΛΑΦΑ
Μάρτυρας εναντίον ενόρκου

Απρόσμενη εξέλιξη είχε χτες η δίκη του Γιώργου Μπαλάφα στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας, καθώς εμφανίστηκε αυτοβούλως ο αδελφός του άτυχου εισαγγελέα Γ. Θεοφανόπουλου,Λεων. Θεοφανόπουλος (έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας από τις 30 Οκτώβρη), και ζήτησε να διαβαστεί ένα απόκομμα της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" με ημερομηνία 28.11.95, που κρατούσε στα χέρια του. Επρόκειτο για ένα κείμενο διαμαρτυρίας για τον Γ. Μπαλάφα, ο οποίος λίγες μέρες νωρίτερα είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε 10ετή κάθειρξη για την υπόθεση της λεγόμενης "γιάφκας Καλαμά". Μεταξύ των ατόμων που το υπέγραφαν ήταν κάποια Μ. Γιαραλή.Ο Λεων. Θεοφανόπουλος μίλησε για "διακεκηρυγμένη αθωωτική ψήφο υπέρ του κατηγορημένου", υποστηρίζοντας ότι η υπογράφουσα Μ. Γιαραλή είναι η ένορκος Μαργαρίτα Γιαραλή,στήριξε δε τον ισχυρισμό του στο γεγονός ότι το ίδιο κείμενο υπογράφεται και από το σύζυγό της γιατρό Ν. Μανιό,πρώην πρόεδρο της ΕΙΝΑΠ. Η ένορκος όμως το αρνήθηκε, λέγοντας ότι η Μ. Γιαραλή είναι η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Μαρία Γιαραλή.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης Φ. Κουβέλης και Βασ. Αλεξανδρής χαρακτήρισαν σκόπιμη την αιφνίδια εμφάνιση του δημοσιεύματος και ζήτησαν να υποχρεωθεί ο μάρτυρας να αποκαλύψει ποιος τον πληροφόρησε για την ύπαρξή του. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Γερ. Σιμόπουλος,απάντησε ότι αυτό δεν είναι δικονομικά ορθό. Παρεμβαίνοντας, ο κατηγορούμενος Γ. Μπαλάφας είπε: "Σε μένα είναι φανερό ποιοι είναι οι κύκλοι που προμήθευσαν αυτό το έγγραφο στον μάρτυρα. Είναι οι ίδιοι κύκλοι της Αστυνομίας που συνέταξαν και τα κατηγορητήρια εναντίον μου, συνταξιούχοι σήμερα". Ως προς την ουσία του ζητήματος, έθεσε στη διάθεση του δικαστηρίου την εξαίρεση ή μη της ενόρκου. Το δικαστήριο διέκοψε τελικά για τη Δευτέρα, οπότε θα αποφασίσει για το θέμα που ανέκυψε.

  • Αύριο Κυριακή στις 7.30 μ.μ. στο κλειστό Γυμναστήριο Δάφνης, διοργανώνεται συναυλία αλληλεγγύης στον Γ. Μπαλάφα. Συμμετέχουν οι: Τζίμης Πανούσης,Αλκίνοος Ιωαννίδης,Σπυριδούλα,"Υπόγεια Ρεύματα","Συνήθεις Υποπτοι".Στη συναυλία καλούν το ΕΚΑ, η ΟΛΜΕ, η ΟΤΟΕ, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών, ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, το Δημοτικό Συμβούλιο Δάφνης και άλλοι κοινωνικοί και συνδικαλιστικοί φορείς.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ