Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΗΛΠΑΠ
Αγωνιστική απραξία επιβάλλουν ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ

Σε... αγρανάπαυση θέλει τους εργαζόμενους στα τρόλεϊ, η πλειοψηφία στη διοίκηση της Ενωσής τους (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ), τουλάχιστον, μέχρι να "περάσει" η κυβέρνηση το νομοσχέδιο για τη διάλυση των αστικών συγκοινωνιών και την κατάργηση κεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.

Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα χτες στη συγκέντρωση των εργαζομένων των ΗΛΠΑΠ (τρόλεϊ), που έγινε τις ώρες της στάσης εργασίας (9 π.μ. - 3 μ.μ.), στο θέατρο "Γκλόρια". Οι συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, αν και επισήμαναν ότι το νομοσχέδιο που έχει καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή περιέχει αναχρονιστικές διατάξεις για τις αστικές συγκοινωνίες και τους εργαζόμενους, εντούτοις, ξεκαθάρισαν από την αρχή, ότι εφόσον δεν υπάρχει απαρτία για τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης, όπως είχε προγραμματιστεί, δεν είναι δυνατή η λήψη αποφάσεων. Ετσι, με πρόσχημα την έλλειψη απαρτίας, η πλειοψηφία στη διοίκηση της Ενωσης Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ παρέπεμψε το θέμα στο... απώτερο μέλλον, αποφεύγοντας, μάλιστα, κάθε δέσμευση. Στην ομιλία του ο πρόεδρος της Ενωσης, Θ. Κορδός,ανέφερε ότι μετά από συναντήσεις με τη διοίκηση των ΗΛΠΑΠ, διευθετήθηκαν ορισμένα ζητήματα που αφορούν τις ποινές των εργαζομένων, αλλά δε στάθηκε στα καυτά θέματα της εφαρμογής των ΣΣΕ, της αλλαγής του Γενικού Κανονισμού Εργασίας, της βελτίωσης των συνθηκών δουλιάς κλπ.

Ο εκπρόσωπος της "Ανεξάρτητης Ταξικής Ενωτικής Κίνησης" (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), Φ. Τριχάς,στηλίτευσε την παρελκυστική τακτική των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ, στάθηκε ιδιαίτερα στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, που προωθεί τη διάλυση και την ιδιωτικοποίηση των αστικών συγκοινωνιών, καθώς και την αφαίρεση κεκτημένων, και ζήτησε από τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε αγωνιστική επαγρύπνηση, για να μην περάσουν αυτά τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης.

Ο Δήμος Κλώτσας,στέλεχος της ίδιας παράταξης, και άλλοι εργαζόμενοι πρότειναν τη συγκρότηση απεργιακής επιτροπής, η οποία θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την κήρυξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων, εφόσον η ηγεσία της Ενωσης είναι "ανυπόληπτη". Η πρόταση αυτή ούτε καν συζητήθηκε!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ