Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΓΕΩΤΕΕ
Πολιτική διάλυσης από ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γεωτεχνικών"

Στην αδράνεια και την υποτέλεια, επιχειρούν να οδηγήσουν το ΓΕΩΤΕΕ, οι παρατάξεις της ΠΑΣΚ και της ΔΑΚΕ,που ερίζουν εδώ και μήνες για την κατάληψη της θέσης του προέδρου και σε εφτά μέχρι τώρα συνεδριάσεις του ΔΣ, δεν έγινε κατορθωτή η συγκρότηση προεδρείου, παρά τις ρεαλιστικές προτάσεις της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γεωτεχνικών".

Η "Πανεπιστημονική" - η οποία από την πρώτη συνεδρίαση πρότεινε την εκλογή αντιπροσωπευτικού προεδρείου - με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την πρακτική που ακολουθούν ΠΑΣΚ και ΔΑΚΕ, καταλογίζοντάς τους τεράστιες ευθύνες. Η άποψη για αντιπροσωπευτικό προεδρείο υιοθετήθηκε στα λόγια από αυτές τις παρατάξεις, οι οποίες όμως την αντιλαμβάνονται μόνο με την προϋπόθεση της κατάληψης της θέσης του προέδρου από τις ίδιες. Αποτέλεσμα αυτής της αντίληψης ήταν η αδυναμία συγκρότησης προεδρείου στις πέντε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Στην 6η συνεδρίαση και μετά από παρεμβάσεις των εκπροσώπων όλων σχεδόν των παραρτημάτων του ΓΕΩΤΕΕ, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να μπει επιτέλους το Επιμελητήριο στο δρόμο της δράσης, τόσο η ΔΑΚΕ όσο και η "Πανεπιστημονική", πρότειναν να μοιραστεί ο χρόνος για τη θέση του προέδρου μεταξύ των δύο υποψηφίων των παρατάξεων ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚ. Αντίθετα όμως με τις όποιες προοπτικές είχαν δημιουργηθεί ύστερα από τα παραπάνω, στην 7η συνεδρίαση, η ΠΑΣΚ επανέφερε την πρόταση διεκδίκησης της θέσης του προέδρου από την ίδια, με ηγεμονισμό, αυταρχισμό και εκβιασμούς, που μέχρι τότε δεν είχαν ευθέως εμφανιστεί και που αναπόφευκτα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι συνειδητά με τη στάση της οδηγεί, σε κυβερνητική παρέμβαση.

Το επιχείρημα της ΠΑΣΚ, ότι τυχόν μοίρασμα της "καρέκλας του προέδρου" θα έδειχνε στους γεωτεχνικούς ότι ο ντόρος γίνεται για την καρέκλα και γι' αυτό δεν το δέχεται, είναι υποκριτικό και υποτιμά τη νοημοσύνη κάθε γεωτεχνικού, αφού το πρόβλημα δεν είναι το μοίρασμα, αλλά ότι η ΠΑΣΚ θέλει ολοκληρωτικά δική της τη θέση του προέδρου. Κι αυτό για να εξυπηρετήσει, όπως δείχνει η σχετική φιλολογία για "προεδρο - κεντρικό" ΓΕΩΤΕΕ, το πέρασμα της κυβερνητικής πολιτικής στους γεωτεχνικούς.

"Η "Πανεπιστημονική" - αναφέρεται στην ανακοίνωση - τιμώντας όχι μόνο τους γεωτεχνικούς που την ψήφισαν αλλά και όλους τους γεωτεχνικούς ανεξάρτητα από τις προτιμήσεις τους και συναισθανόμενη την ευθύνη η οποία απορρέει από την τιμή αυτή, δηλώνει ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση να δεχτεί κανένα πολιτικό εκβιασμό. Στα πλαίσια αυτά καλεί τους γεωτεχνικούς να πάρουν την υπόθεση της συγκρότησης του προεδρείου, αλλά και όλου, του ΓΕΩΤΕΕ στα χέρια τους, να δυναμώσουν την πίεση και την απαίτησή τους για ένα ΓΕΩΤΕΕ όργανο πάλης και διεκδίκησης, μακριά από αντιλήψεις ηγεμονισμού και κυβερνητικού συνδικαλισμού - φερέφωνου της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ