Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΙΚΑΙΑ
Υποβαθμίζεται το Δημοτικό Συμβούλιο

Η "Δημοκρατική Ενότητα" καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το "Σπίτι της Αρσης Βαρών"

Για υποτίμηση και υποβάθμιση του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του λαού της Νίκαιας καταγγέλλει η "Δημοκρατική Ενότητα Νίκαιας" τον δήμαρχο και την πλειοψηφία του ΔΣ, σε ανακοίνωσή της, με αφορμή την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για την κατασκευή του "Σπιτιού της άρσης βαρών" στο Σελεπίτσαρι.

Η "Δημοκρατική Ενότητα" τονίζει, ότι η δημοτική αρχή δεν ενημέρωσε κανέναν "για το περιεχόμενο και την ουσία αυτής της σύμβασης και για τα "βάρη" που θα "σηκώσει" ο δήμος". "Πήραν τις αποφάσεις μόνοι τους, αγνοώντας το Δημοτικό Συμβούλιο", συνεχίζει η Κίνηση και προσθέτει ότι "καταγγέλλουμε αυτήν την πρακτική και καλούμε κάθε καλοπροαίρετο πολίτη, ακόμη και τους συμβούλους της πλειοψηφίας, να διαχωρίσουν τη θέση τους από τέτοιες πρακτικές που υποκαθιστούν τους εκλεγμένους συμβούλους και χρησιμοποιούν το δήμο για προσωπική προβολή και επιδιώξεις".

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στη σύμβαση που υπογράφτηκε την Τρίτη, λέγοντας ότι "η όλη εκδήλωση εξελίχθηκε σε φιέστα προβολής των στελεχών της κυβέρνησης και του δημάρχου" και προσθέτει ότι "μας βρίσκει αντίθετους η τοποθέτηση του "Σπιτιού της Αρσης Βαρών στο Σελεπίτσαρι, γιατί μόνο προβλήματα κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά θα δημιουργήσει στο χώρο".

Εξηγώντας αυτή τη θέση λέει, ότι "ο Κοκκινιώτικος λαός πλήρωσε εκατοντάδες εκατομμύρια για την εξασφάλιση του Σελεπίτσαρη. Ο τελικός σχεδιασμός του προέβλεπε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, λαϊκής άθλησης και σχολικών συγκροτημάτων. Γι' αυτό η Δημοκρατική Ενότητα είχε προτείνει από την αρχή το έργο αυτό να γίνει στον χώρο Καραμπίνη που προβλέπεται για αθλητικές εγκαταστάσεις και θα αναμορφωνόταν έτσι, μαζί με άλλα έργα, όλη η Ανω Νεάπολη".

Τέλος, η Κίνηση υπενθυμίζει ότι ο δήμαρχος είχε υπογράψει σύμβαση κατασκευής του έργου και πριν 15 μήνες επί υπουργίας Γ. Λιάνη και καταλήγει: "Πόσες ακόμη συμβάσεις και φιέστες θα γίνουν μέχρι τις εκλογές;".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ