Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ
Αποδοκιμάζει την εγκύκλιο Κολιοκώστα

Την αποδοκιμασία του εκφράζει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ε. Γιαννόπουλος,στο περιεχόμενο της εγκυκλίου του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Γ. Κολιοκώστα,και με χτεσινή ανακοίνωσή του ζητάει από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Δημόπουλο να μεριμνήσει, ώστε στο μέλλον να αποφεύγονται κρίσεις και δυσμενή σχόλια από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τα αστυνομικά όργανα.

Στην εγκύκλιό του ο Γ. Κολιοκώστας ζητούσε αυστηρότερους ελέγχους για τα ναρκωτικά, επισημαίνοντας ότι τα μέχρι τώρα μέτρα της Αστυνομίας δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Ωστόσο, με τη χτεσινή ανακοίνωσή του ο υπουργός Δικαιοσύνης ουσιαστικά επικρίνει τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και παρατηρεί ότι στις εγκυκλίους που απευθύνονται στις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών να αποφεύγονται κρίσεις και σχόλια, ιδίως δυσμενή, τα οποία θίγουν την υπηρεσία προς την οποία απευθύνεται η εγκύκλιος.

Στην ίδια ανακοίνωση ο Ε. Γιαννόπουλος αναφέρει ότι οι εγκύκλιοι της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που αφορούν διοικητικές αρχές και διοικητικά όργανα, να περιορίζονται στα όρια του άρθρου 26 του Συντάγματος, με το οποίο γίνεται η διάκριση των λειτουργιών της εξουσίας σε νομοθετική, εκτελεστική και δικαστική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ