Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήριο γεωπόνων στη Λάρισα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη 13 Νοέμβρη οι γεωπόνοι της Κεντρικής Ελλάδας. Η συγκέντρωση, που θα γίνει στη Λάρισα στο χώρο του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου στις 12 το μεσημέρι, υλοποιείται μετά από ομόφωνη απόφαση που πάρθηκε κατά την ευρεία σύσκεψη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Γεωπόνων (ΠΟΣΓ) με τους Γεωπονικούς Συλλόγους και τις Γεωπονικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις της Κεντρικής Ελλάδας, στις 9 Οκτώβρη. Η ΠΟΣΓ καλεί όλους τους Γεωπονικούς Συλλόγους να οργανώσουν τοπικές συσκέψεις για την έγκαιρη ενημέρωση των γεωπόνων, ώστε να συμμετάσχουν δυναμικά στη συγκέντρωση.

Οπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΠΟΣΓ, είναι ανάγκη και καθήκον όλων των γεωπόνων να σταθούν φραγμός στις πρακτικές και στις επιλογές που οδηγούν στην περιθωριοποίηση του κλάδου, στην απογεωπονοποίηση του αγροτικού τομέα, καθώς και στην κατάργηση βασικών γεωπονικών υπηρεσιών της χώρας, όπως του Εθνικού Οργανισμού Καπνού, του Οργανισμού Βάμβακος κ. ά. "Αποτελεί χρέος μας - σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση - να αντιδράσουμε δυναμικά προς όσους ηθελημένα ή αθέλητα υποτιμούν την προσφορά μας, παραβλέπουν την αποστολή μας και επιμένουν να αντιμετωπίζουν αποπροσανατολιστικά τα προβλήματα των γεωπόνων και τα προβλήματα του συνεχώς συρρικνούμενου αγροτικού τομέα τον οποίο υπηρετούμε". Και συνεχίζει: "Θεωρούμε ότι στις κρίσιμες αυτές στιγμές είναι απαραίτητη η συμμετοχή στην εκδήλωση της Λάρισας όλου του γεωπονικού δυναμικού της Κεντρικής Ελλάδας".

Τέλος η ΠΟΣΓ στην ανακοίνωσή της τονίζει ότι επιβάλλεται να συμμετάσχουν σε αυτή τη συγκέντρωση, με οποιοδήποτε τρόπο, όλοι οι άνεργοι και εργαζόμενοι γεωπόνοι, γιατί όλα δείχνουν ότι χωρίς αγώνες, ούτε τα προβλήματα (ανεργία, οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση, αφαίρεση εργασιακών δικαιωμάτων κ. ά.) πρόκειται να λυθούν ποτέ, αλλά ούτε και η προοπτική του κλάδου διαφυλάσσεται.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ