Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η θέληση για ζωή είναι δημιουργία

H δύναμη, η ζωντάνια, η χαρά και το χρώμα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά στο έργο του Αλκη - Νεκτάριου Λέκκα. Ενα έργο που αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού ο δημιουργός του είναι άτομο με ειδικές ανάγκες. Στα χτεσινά εγκαίνια της έκθεσης "Επικοινωνίας" - όπως την αποκαλεί ο Α. Λέκκας - στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθήνας, παραβρέθηκαν οι φίλοι του Αλκη αλλά και όσοι ήθελαν να στείλουν το μήνυμα ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες έχουν δικαίωμα στη ζωή, έχουν κουράγιο, έχουν τη δύναμη ν' αγωνίζονται και να δημιουργούν.

Ο Αλκης Λέκκας είναι ένα άτομο τετραπληγικό με αυξημένη σπαστικότητα, που παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, ζωγραφίζει με ένα ειδικό βοήθημα στο κεφάλι. Μέσα από κάθε έργο του είναι έκδηλος ο αγώνας του και η θέλησή του για ζωή. Τα θέματα των έργων του είναι παρμένα από την καθημερινή ζωή αλλά έχουν την ιδιαιτερότητα να είναι παρουσιασμένα με την οπτική του δημιουργού.

Στο μήνυμα που έστειλε στους παρευρισκόμενους ο Α. Λέκκας μέσω του δασκάλου του - αφού ο ίδιος δεν μπορεί να μιλήσει - αναφέρθηκε στην αδιαφορία της πολιτείας για τα άτομα με ειδικές ανάγκες επισημαίνοντας: "Η πολιτεία θα πρέπει να φροντίζει περισσότερο τα άτομα με ειδικές ανάγκες, ιδρύοντας κατάλληλα κέντρα αποκατάστασης με άριστα εκπαιδευμένο προσωπικό ώστε να παρέχεται το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα".

Ο Αλκης Λέκκας, μέσα απ' το μήνυμά του, υπογράμμισε την αναγκαιότητα της "ειδικής" εκπαίδευσης και τόνισε ότι στα άτομα με ειδικές ανάγκες η εκπαίδευση αυτή θα πρέπει να παρέχεται από πολύ μικρή ηλικία, καθώς τους βοηθάει να εντάσσονται πιο εύκολα και γρήγορα στην κοινωνία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ