Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
Παρανομούν για να ελέγχουν

Προσφυγή του Λεων. Αυδή και της Ηρας Βαλσαμάκη κατά παράνομης εκλογής τριών δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, στο ΔΣ του Ορφανοτροφείου "Χατζηκώστα"

Την ακύρωση ως παράνομης της εκλογής μελών στο Διοικητικό Συμβούλιο του "Ιδρύματος Χατζηκώστα" με την πράξη 3061/30.10. '97 του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητούν ο επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα" Λεων. Αυδής και η δημοτική Σύμβουλος Ηρα Βαλσαμάκη,με προσφυγή τους στην Επιτροπή του άρθρου 177 παρ. 2 του Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα.

Με την προσφυγή, που κατατέθηκε χτες, ζητούν την ακύρωση της απόφασης γιατί στη σχετική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβιάστηκε κατάφωρα η ρητή διάταξη περί μυστικής ψηφοφορίας.Επιπλέον άκυρη είναι η εκλογή δύο εκ των τριών μελών που εκλέχθηκαν στο ΔΣ του Ιδρύματος και για το λόγο ότι δε συγκέντρωσαν την απόλυτη πλειοψηφία. Είναι μόνιμη η προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου Αθηναίων να ελέγχει πλήρως και ερήμην της αντιπολίτευσης τις υπηρεσίες, τους οργανισμούς, τη λειτουργία γενικά του δήμου όσο και να μοιράζει τίτλους και αρμοδιότητες δεξιά και αριστερά, σε"φορείς" μη θεσμοθετημένους, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει και να έχει ζητήσει έγκριση του Δημοτικού Συμβούλιου και δε διστάζει και να παρανομήσει γι' αυτό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να σημειώσουμε, ότι η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, φρόντισε κυριολεκτικά να "μαντρώσει" τους δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας που πρόσκεινται στον Δ. Αβραμόπουλο,ώστε να ελέγξει την ψήφο τους στο επίμαχο συμβούλιο καθώς σε προηγούμενη συνεδρίαση, με το ίδιο θέμα όπου πάλι δεν υπήρξε απόλυτη πλειοψηφία, η διοίκηση είχε ενοχληθεί από τις... διαρροές ψήφων και της πλειοψηφίας προς τις υποψήφιες για το ΔΣ του Ορφανοτροφείου Η. Βαλσαμάκη και Μ. Γιαταγάνα.

Ο Λεων. Αυδής και η Ηρα Βαλσαμάκη στην προσφυγή τους τεκμηριώνουν την πολλαπλή παραβίαση της μυστικής ψηφοφορίας σημειώνοντας:

  • "Κάθε μέλος του ΔΣ συνέτασσε ψηφοδέλτιο ιδιοχείρως, γράφοντας σε λευκό χαρτί τα ονόματα των υποψηφίων και επομένως ήταν ευχερής η εξακρίβωση εκ των υστέρων της ψήφου κάθε συμβούλου από τον γραφικό του χαρακτήρα".
  • "Η συμπλήρωση των ψηφοδελτίων με τη σημείωση των σταυρών προτίμησης έγινε από τους συμβούλους στο τραπέζι των συνεδριάσεων και όχι σε ιδιαίτερο χώρο". Ειδικά οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας είχαν μαζευτεί σχεδόν ο ένας πάνω απ' τον άλλο ώστε όχι μόνο η ψήφος του καθενός να είναι γνωστή αλλά και απόλυτα ελεγχόμενη.

Να σημειώσουμε ότι οι προσφεύγοντες δημοτικοί σύμβουλοι Λεων. Αυδής και Ηρα Βαλσαμάκη, ζητούν την εξαίρεση από τη σύνθεση της Επιτροπής, κατά την εξέταση της προσφυγής τους, του μέλους της, δημοτικού συμβούλου του Δήμου Αθηναίων Π. Παπαϊωάννου,καθώς συμμετείχε στον σχηματισμό της προσβαλλόμενης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αθήνας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αναβάθμιση των Διαμερισματικών Συμβουλίων ζητά η «Συμπαράταξη» (2003-01-08 00:00:00.0)
Συνεχίζει στο δρόμο του Λεων. Αυδή η «Συμπαράταξη» (2002-09-25 00:00:00.0)
Ιδιώτες θα φροντίζουν, με το αζημίωτο και τους άστεγους (1998-04-08 00:00:00.0)
Δε θέλουν καν συζήτηση για τα μέτρα (1998-03-20 00:00:00.0)
Εισαγγελέας για τις παράνομες προσλήψεις (1996-07-31 00:00:00.0)
Τσιμέντο να γίνει... (1995-02-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ