Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ
Μεθοδεύσεις συρρίκνωσης καταγγέλλουν οι μηχανικοί

Σε συρρίκνωση, αντί για επέκταση του έργου της, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια την "Ολυμπιακή Αεροπορία" κυβέρνηση και διοίκηση, με τις αποφάσεις τους για τις αγοραπωλησίες και τις ενοικιάσεις αεροπλάνων.

Αυτό κατήγγειλαν σε χτεσινή τους συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των ιπτάμενων μηχανικών της ΟΑ, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για "μίζες" και "φωτογραφικές επιλογές" στους τύπους των αεροπλάνων. Επισήμαναν ότι η "προαποφασισμένη" ανανέωση του στόλου εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, που ίσως πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο έρευνας της Ελληνικής Δικαιοσύνης και προειδοποίησαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, αν δε σταματήσει άμεσα κάθε διαδικασία για τις αγοραπωλησίες και ενοικιάσεις αεροπλάνων.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της Ενωσης Ιπταμένων Μηχανικών, με την προωθούμενη αντικατάσταση των τεσσάρων "Μπόινγκ 747 - 200" με "Αιρ Μπας 340 - 300", που είναι μικρότερης χωρητικότητας (299 θέσεις έναντι 420 των "Μπόινγκ"), το έργο της ΟΑ θα συρρικνωθεί και σε θέσεις και σε μεταφορά εμπορευμάτων. Κατά τους ιπτάμενους μηχανικούς, αντί των "Αιρ Μπας" η ΟΑ θα μπορούσε να επιλέξει "Μπόινγκ 747 - 300", που κοστίζουν το ένα τρίτο, έχουν μεγαλύτερη μεταφορική δυνατότητα (460 επιβάτες, έναντι 299) και χαμηλότερες λειτουργικές δαπάνες.

Οι εκπρόσωποι της Ενωσης στηλίτευσαν τη σπουδή της διοίκησης της ΟΑ να προχωρήσει στην άμεση ενοικίαση αεροσκαφών, έναντι πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και στην πώληση των "Μπόινγκ 747 και 727", λίγες μέρες πριν αλλάξει η σύνθεση του ΔΣ της εταιρίας, με την πρόσληψη του διευθύνοντος συμβούλου.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των πιλότων και των αεροσυνοδών, οι οποίοι επικρότησαν τις θέσεις των ιπτάμενων μηχανικών και επισήμαναν ότι με τους μέχρι σήμερα χειρισμούς κυβέρνησης και διοίκησης, ο εθνικός αερομεταφορέας δεν έχει μέλλον.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ