Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Δικάζονται για τα υπερβαθμολογημένα απολυτήρια

Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμπονται στις 11 Νοέμβρη ο ιδιοκτήτης του ιδιωτικού ΤΕΛ "Πυθαγόρας" Γ. Καπλανίδης και η διευθύντρια Καλλιόπη Καπλανίδου με την κατηγορία "πλαστογραφίας - νόθευσης κατ' εξακολούθησιν" των γραπτών των απολυτήριων εξετάσεων της περιόδου 1993.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί από καθηγητές δημόσιων σχολείων που συμμετείχαν - σύμφωνα με το νόμο - στις επιτροπές των απολυτήριων εξετάσεων της σχολής "Πυθαγόρας" και έπειτα από την παρέμβαση των ΔΣ των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι νόθευσαν το περιεχόμενο γραπτών των σπουδαστών της Σχολής τους και αλλοίωσαν την πραγματική βαθμολογία, ώστε να πετύχουν την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ χωρίς εξετάσεις, λόγω υψηλής βαθμολογίας.

Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ-Θ διεκδικούν την παρουσία τους στη δίκη ως μάρτυρες κατηγορίας και ως πολιτικοί ενάγοντες και επισημαίνουν ότι έννομο συμφέρον των εκπαιδευτικών είναι η προστασία του αδιαπραγμάτευτου κοινωνικού αγαθού της Ισότιμης Δημόσιας Δωρεάν Εκπαίδευσης - που αποτελεί εξάλλου και συνταγματική επιταγή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ