Κυριακή 16 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Βίαιο ξεκλήρισμα για χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά

Σφοδρή επίθεση με μπαράζ μέτρων που εκπορεύονται από την ΕΕ και υιοθετούνται πιστά από την κυβέρνηση. Στόχος, η δημιουργία λίγων μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων, δηλαδή των σύγχρονων τσιφλικιών. Μόνη απάντηση ο ενωτικός, μαζικός, αγώνας

Από το κακό στο χειρότερο οδηγούνται οι αγρότες της χώρας. Στα μεγάλα προβλήματα που δημιούργησε η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης και τα οποία πυροδότησαν τις μεγαλειώδεις αγροτικές κινητοποιήσεις, έρχονται να προστεθούν και νέα, ακόμα πιο σκληρά μέτρα.

Ο αγροτικός κόσμος δέχεται μια σφοδρή και γενικευμένη επίθεση με ένα μπαράζ μέτρων θεσμικού και οικονομικού χαρακτήρα, με στόχο την πλήρη προσαρμογή του στους "νόμους της αγοράς". Νόμους που καθορίστηκαν και υιοθετήθηκαν από τις κυβερνήσεις σύμφωνα με τα συμφέροντα των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών στα πλαίσια που επιβάλλουν το Μαάστριχτ, η ΚΑΠ, ο ΠΟΕ (ΓΚΑΤΤ), η Συνθήκη του Αμστερνταμ. Με την υπό συζήτηση "Ατζέντα 2000" τίθεται και τυπικά το χρονοδιάγραμμα και το περίγραμμα υλοποίησης αυτών των μέτρων.

Συνέπεια όλων αυτών των μέτρων, θα είναι το άμεσο και βίαιο ξεκλήρισμα 450.000 περίπου αγροτικών νοικοκυριών στη χώρα μας, γιατί όπως λένε δεν είναι ανταγωνιστικά.Στη θέση τους προωθούν τη δημιουργία λίγων μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων, δηλαδή τα σύγχρονα τσιφλίκια.

Γίνεται φανερό πως αυτή η κυβέρνηση και η πολιτική της λειτουργεί τελικά ως πλασιέ των μεγάλων ξένων και ντόπιων συμφερόντων, που θησαυρίζουν σε βάρος των αγροτών και των καταναλωτών.Για το σκοπό αυτό προσπαθεί να εκφοβίζει τους αγρότες, όπως και όλο το λαό με διάφορα "εκσυγχρονιστικά" διλήμματα, για μονόδρομους και προγράμματα σύγκλισης, για ΟΝΕ και άλλους δείκτες. Αξιοποιεί τις ξεπουλημένες ηγεσίες των ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ για να εγκλωβίσει τους αγρότες στο λεγόμενο "κοινωνικό διάλογο" - παγίδα.

Ταυτόχρονα, όταν όλα αυτά δεν περνάνε, η κυβέρνηση ρίχνει τα ΜΑΤ και τα δικαστήρια εναντίον των αγροτών, εξαπολύοντας "πογκρόμ" διώξεων και τρομοκρατίας, μη διστάζοντας ακόμα να επιβάλει βαριές ποινές και να δημεύει περιουσιακά στοιχεία.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση μια απάντηση υπάρχει: Ο ενωτικός, μαζικός, μαχητικός αγώνας της αγροτιάς για να καταδικαστεί άμεσα η συγκεκριμένη πολιτική και όσοι τη στηρίζουν, καθώς και ο συντονισμός με άλλα κοινωνικά στρώματα που πλήττονται, με στόχο την τελική ανατροπή αυτής της πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ