Κυριακή 16 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 44
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΝΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
ΣΟΣ για την αγροτιά του νομού

Την πραγματοποίηση Παγκερκυραϊκού Συνεδρίου για τη στήριξη και ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας της περιοχής, ζητά η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ) Κέρκυρας. Η παράταξη χαρακτηρίζει αναγκαίο το συνέδριο αυτό, καθώς οι ελαιοπαραγωγοί και χιλιάδες άλλοι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν συνεχή μείωση του εισοδήματός τους, σαν συνέπεια της αντιαγροτικής πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η ΝΑΣ, απ' το 1996, έχει καταθέσει πρόταση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο να πραγματοποιηθεί στο νομό "Παγκερκυραϊκό Συνέδριο για τη στήριξη και ανάπτυξη της Αγροτικής μας Οικονομίας". Σήμερα επανέρχεται και τονίζει πως η πρότασή της, αν και αρχικά είχε γίνει αποδεκτή από τον νομάρχη, στη συνέχεια απορρίφθηκε, προφανώς γιατί ο ίδιος και η παράταξή του φοβήθηκαν ότι θ' αποκαλυφθούν οι τεράστιες πολιτικές ευθύνες του ΠΑΣΟΚ και των τοπικών στελεχών του στην αποδυνάμωση της αγροτικής οικονομίας του νομού. Σημειώνει, ακόμα, πως οι προαναφερόμενοι αργότερα αποφάσισαν κάποια σύσκεψη της Επιτροπής Παραγωγικών δραστηριοτήτων του ΝΣ, πράγμα που συνιστά υποβάθμιση του τεράστιου προβλήματος που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής.

Να αναδειχτούν τα προβλήματα και οι αιτίες τους

Η ΝΑΣ Κέρκυρας επισημαίνει στην ανακοίνωσή της πως αυτό το συνέδριο θα πρέπει ν' αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγροτική οικονομία του νομού και πρώτα απ' όλα η ελαιοπαραγωγή, αλλά κυρίως τις αιτίες αυτών των προβλημάτων. Να επεξεργαστεί προτάσεις, μέτρα και πολιτικές για τη στήριξη και ανάπτυξη της οικονομίας μας και να συμβάλλει στη δημιουργία κοινωνικού μετώπου για τη στήριξη της κερκυραϊκής αγροτιάς.

"Η πραγματοποίηση του Παγκερκυραϊκού Συνεδρίου που προτείνουμε ασφαλώς δε θα λύσει τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου. Αυτά λύνονται με τους αγώνες των αγροτών. Μπορεί, όμως, να αποτελέσει μια θετική συμβολή στη στήριξη της ελαιοπαραγωγής, της παραγωγής οπωροκηπευτικών, σταφυλιών, στην αλιεία και σε άλλους τομείς της αγροτικής οικονομίας", υπογραμμίζει η ΝΑΣ.Παράλληλα, επισημαίνει ότι το εισόδημα που προέρχεται από την αγροτική οικονομία παραμένει στο νομό, κατανέμεται σε χιλιάδες οικογένειες και "τζιράρεται" στο νομό, σε αντίθεση με το τουριστικό εισόδημα που πάει στα χέρια λίγων επιχειρηματιών και διαφεύγει στο εξωτερικό.

"Η συνεχής μείωση του αγροτικού εισοδήματος, η μεθοδευμένη από την ΕΕ και την κυβέρνηση συρρίκνωση της ελαιοκαλλιέργειας και άλλων αγροτικών δραστηριοτήτων, αν μείνει αναπάντητη και ανεμπόδιστη, θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κύμα ανεργίας, μαζική φτώχεια και εξαθλίωση σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους του νομού και ιδιαίτερα στη νεολαία. Οφείλει, λοιπόν, το Νομαρχιακό Συμβούλιο να συμβάλλει εποικοδομητικά, να "σημάνει σήμα κινδύνου", ν' αντισταθεί", καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΑΣ Κέρκυρας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ