Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι αγρότες δεν κάνουν πίσω

Χέρι βοήθειας στην κυβέρνηση απέναντι στο αναμενόμενο αγωνιστικό ξέσπασμα των αγροτών, ιδίως της Θεσσαλίας, δίνει ήδη η ηγεσία της ΝΔ. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και βουλευτής Καρδίτσας Δημ. Σιούφας πήγε στην εκλογική του περιφέρεια και συγκάλεσε συσκέψεις, με σκοπό να πείσει τα τοπικά στελέχη του κόμματος να μην συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Μάλιστα, φρόντισε να δώσει συνεντεύξεις στα τοπικά ΜΜΕ, για να πει ότι οι αγώνες "πρέπει να γίνονται με μέτρο" και να "ξεκαθαρίσει" ότι "ο Κ. Καραμανλής είναι σαφής και αντίθετος με τα μπλόκα".

Είναι φανερό ότι εκείνο που πρωτίστως ενδιαφέρει τις ηγεσίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, είναι η υπεράσπιση της πολιτικής που βολεύει την οικονομική ολιγαρχία και να είναι συνεπείς στις δεσμεύσεις τους απέναντι στη Συμφωνία του Μάαστριχτ και στις αποφάσεις του Διευθυντηρίου των Βρυξελλών.

Ομως, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο. Οι αγρότες έχουν συνειδητοποιήσει πλέον ότι η πολιτική που εφαρμόζεται - στην ουσία της οποίας συμφωνούν οι ηγεσίες των δύο πόλων του δικομματισμού - τους οδηγεί κατ' ευθείαν στο ξεκλήρισμα. Οτι τα προβλήματά τους δεν είναι "μπλε", "πράσινα" ή "κόκκινα", αλλά κοινά για όλους. Και γι' αυτό συνεχίζουν το μεγάλο αγώνα τους. Το αγωνιστικό φρόνημά τους, όχι μόνο δε μειώνεται με ανάλογες παρεμβάσεις, αλλά απεναντίας αυξάνεται. Αλλωστε, καλύτερη απόδειξη γι' αυτό είναι το γεγονός ότι εκείνα τα στελέχη της ΝΔ που επιχείρησε "να πείσει" ο κ. Σιούφας, χτες συμμετείχαν στα κλιμάκια των αγροτών που επισκέπτονταν τα χωριά της Καρδίτσας, καλώντας τους αγρότες να συμμετάσχουν στο μεγάλο σημερινό συλλαλητήριο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ