Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΟΧΙ στην οικοπεδοποίηση του αεροδρομίου

Κατηγορηματικά αντίθετο στη μελλοντική οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση του χώρου, όπου σήμερα βρίσκεται το αεροδρόμιο του Ελληνικού, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη βούλησή του να αγωνιστεί με τους δημότες, προκειμένου ο χώρος που θα απελευθερωθεί μετά τη μεταφορά του αεροδρομίου στα Σπάτα, να αξιοποιηθεί για την κάλυψη κοινωνικών αναγκών και λειτουργιών.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ του Ελληνικού σε συνεδρίασή του συζήτησε τις "προτάσεις Σπράου", που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην οικοπεδοποίηση του Ελληνικού. Ομόφωνα αποφάσισε ότι "η σωστή αξιοποίηση των χώρων του αεροδρομίου, έκτασης περίπου 6.000 στρεμμάτων, με την κατασκευή έργων πολιτισμού, αθλητισμού, αναψυχής και πρασίνου, καθώς και άλλων κοινωνικών λειτουργιών, αποτελεί τη μοναδική ελπίδα των κατοίκων της περιοχής, για μια ανάσα ζωής, που ζουν σήμερα στην υδροκέφαλη τσιμεντούπολη της Αθήνας. "

Το ΔΣ τονίζει πως κάθε σκέψη και ενέργεια που θα στοχεύει στην οικοπεδοποίηση των χώρων αυτών αποτελεί "έγκλημα σε βάρος όλων μας και του μέλλοντος των παιδιών μας". Ζητά από την κυβέρνηση να πάρει σαφή θέση πάνω στο τεράστιο αυτό πρόβλημα. Σημειώνει, μάλιστα, πως για την καλύτερη αξιοποίηση του χώρου, η κυβέρνηση οφείλει να να πάρει υπόψη της τις προτάσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και να συνεργαστεί μαζί της ουσιαστικά. Θεωρεί, ακόμα, πως είναι απαραίτητη η συμμετοχή της ΤΑ στο φορέα, που πρόκειται να συσταθεί, για τη διαχείριση του χώρου του αεροδρομίου.

Στο ψήφισμα τονίζεται, επίσης, πως οι δημότες του Ελληνικού ενωμένοι και συσπειρωμένοι με τη δημοτική αρχή της περιοχής, θα αγωνιστούν με όλα τα μέσα για να αποτρέψουν κάθε σχέδιο οικοπεδοποίησης του χώρου, "το μεγαλύτερο μέρος του οποίου προέρχεται από αναγκαστικές απαλλοτριώσεις που έγιναν σε βάρος του".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ