Τετάρτη 19 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Υποστηρίζει τα αεροπλάνα της η "Αεροσπεσιάλ"

Να αντικρούσει τις καταγγελίες των ιπτάμενων μηχανικών της "Ολυμπιακής Αεροπορίας" ότι τα "Αιρ Μπας 340 - 300" είναι ακατάλληλα για τις μακρές αποστάσεις που τα προορίζει η ΟΑ, επιχειρεί η κατασκευάστρια εταιρία "Αεροσπεσιάλ".

Με χτεσινή της ανακοίνωση, υποστηρίζει ότι ο ισχυρισμός των ιπτάμενων μηχανικών περί οριακής εμβέλειας του αεροπλάνου στις μακρές αποστάσεις είναι "αναληθέστατος και κακόβουλος" και σημειώνει ότι η πιστοποιημένη εμβέλεια του συγκεκριμένου τύπου αεροπλάνου είναι 12.100 χιλιόμετρα, όταν είναι γνωστό πως η απόσταση Αθήνα - Νέα Υόρκη δεν υπερβαίνει τα 8.100 χλμ. Συνεπώς - προστίθεται στην ανακοίνωση - "είναι αρκούντως μεγάλη η διαφορά εμβέλειας σε σχέση με την εν λόγω απόσταση που διανύει ασφαλώς το αεροσκάφος, πλήρες επιβατών και φορτίου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες θερμοκρασίας εδάφους".

Κατά τους εκπροσώπους της "Αεροσπεσιάλ", η επιλογή της ΟΑ για την αγορά των "Αιρ Μπας 340 - 300", στηρίζεται στο συνδυασμό της μικρότερης χωρητικότητας με παράλληλη σημαντική μείωση του λειτουργικού κόστους και της μεγαλύτερης δυνατής εμβέλειας, στοιχεία που μειώνουν κατακόρυφα το επιχειρησιακό κόστος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ